Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе крайно разочарован след драматичното отпадане на неговия тим на 1/4-финалите на Шампионската лига. "Гражданите" победиха Тотнъм с 4:3 у дома, но след общ резултат 4:4 и праавилото за повече голове на чужд терен са аут от турнира.

В последните секунди манчестърци вкараха пети гол, който обаче бе отменен след проверка на системата VAR, а Пеп е съгласен с това решение. Той обаче не е съгласен със зачетеното трето попадение на "шпорите", което бе дело на Фернандо Йоренте, макар че и при него бе използвана въпросната система. Според него е имало ръка в ситуацията, която е помогнала на стрелеца.

"Жестоко е! Отпаднахме по един наистина безмилостен начин. Разочарованието и болката са големи, но ще продължим напред. Приемаме резултата и нямаме друг избор", коментира специалистът по време на пресконференцията след мача.

"Засадата при нашия гол беше засада, да. Но и при гола на Тотнъм имаше ръка на Йоренте от моя гледна точка. Подкрепям напълно системата VAR, както съм го казвал и преди. Има обаче и някои дискусионни въпроси, които трябва да се обсъдят". 

"Искам да поздравя отбора на Тотнъм и да им пожелая успех в следващата фаза на турнира. В първия мач знаете, че пропуснахме дузпа. Сами сме си виновни. Горд съм обаче от моите момчета и от нашите прекрасни фенове. Имахме огромна подкрепа, каквато не сме имали преди това".