25 милиметра. Толкова оставиха Манчестър Сити на полпозиция за титлата във Висшата лига на Англия, след драматична победа над Бърнли с 1:0 като гост. 

Гражданите не бяха убедителни и не създадоха чак толкова много положения, но стигнаха до скъпоценен гол на Серхио Агуеро, като в ситуацията топката премина зад голлинията с 2 сантиметра и половина. 

Така Небесносините отново са на върха с 92 точки, една повече от Ливърпул и при победи над Лестър у дома и над Брайтън като гост в последните два кръга, отново ще триумфират. 

Домакините започнаха с двама нападатели и с много агресия в действията си, така че в първите минути гостите не успяваха да стигнат до добри положения. 

Все пак Гражданите взеха инициативата, но Виненочервените се бранеха организирано, а и не пропускаха да контраатакуват. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Компани при една ситуация, но такава определено нямаше. 

В 22-ата минута Крис Ууд се оказа сам на границата на наказателното поле, но първото му докосване го подведе и Едерсон излезе напред и улови. Това бе страхотен шанс за домакините. 

Агуеро бе изолиран за Сити, а Бернардо Силва все пак стреля точно в 28-ата минута, но Хийтън спаси. Последваха обаче нови неефективни минути за шампионите, преди Кун да опита силен удар, но малко встрани. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, а Пеп Гуардиола нямаше от какво да е щастлив. 

Втората част започна с по-директен футбол от гостите и в 48-ата минута Агуеро получи шанс да стреля по диагонала, но Хийтън изби в корнер. След корнера последва удар на Давид Силва и топката удари ръката на Ашли Барнс. Реферът обаче нямаше добра видимост и подмина ситуацията. 

В 52-ата минута домакините оцеляха. Серия рикошети в наказателното поле на Бърнли прати топката в свободния Бернардо Силва. Голът изглеждаше неизбежен, но Том Хийтън показа отличен рефлекс и изби, след което съотборниците му изчистиха. 

Няколко минути по-късно Лоутън спря Стърлинг с отличен шпагат. Натискът на гостите обаче се засилваше и в 63-ата минута късметът ги покри. Бернардо Силва прати топката пред вратата, там Серхио Агуеро успя да се пребори и да стреля, а Мат Лоутън изчисти около голлинията. 

Часовникът на съдията Пол Тиърни обаче, сигнализира за гол и наистина топката бе преминала зад голлинията, макар и само с 25 милиметра, така че голът бе факт и разочарованието за Бърнли и най-вече за Ливърпул - огромно. За Сити обаче облекчението бе също толкова голямо. 

В 75-ата минута всичко можеше да приключи, след като Габриел Жезус се справи с Мат Лоутън, преодоля и вратаря Хийтън, но Бен Мий с невероятна намеса успя да се върне и да спре топката на голлинията. Съдията погледна часовника си, но този път нямаше сигнал за попадение. 

До края домакините не стигнаха до нещо кой знае какво, а и гостите предпочитаха да запазят аванса си, което в крайна сметка се случи и така Сити направи огромна крачка към титлата, записвайки 12-ата си поредна победа. 

Бърнли – Манчестър Сити 0:1

0:1 Агуеро 63
 
Бърнли: Хийтън, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Хендрик (77 Гудмундсон), Уестууд, Корк, Макнийл, Барнс, Ууд (72 Видра)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Лапорт, Зинченко, Гюндоган, Д. Силва, Б. Силва, Стърлинг (92 Отаменди), Сане (66 Жезус), Агуеро (83 Стоунс)