Реал М изостава с 13 точки от Барселона в Примера дивисион, но ще направи всичко възможно да се пребори с каталунците за подписа на една от надеждите на аржентинския футбол.

изостава с 13 точки от в Примера дивисион, но ще направи всичко възможно да се пребори с каталунците за подписа на една от надеждите на аржентинския футбол.

Пресата в страната твърди, че двата отбора са хвърлили око на 19-годишния халф на Бока Хуниорс Фернандо Гаго, считан от специалистите за “новия Гуардиола, тъй като стилът му на игра напомня силно на бившия футболист на Барса.

Младокът бе с основен принос за титлата на Бока и има голяма вероятност да участва на световните финали в Германия. От Реал вече са се свързали с ръководството на най-популярния аржентински клуб, за да проучат положението на Гаго.

Според боса на Бока Маурисио Макри обаче, няма никакъв начин Гаго да напусне клуба преди изтичането на договора му през 2007-а година. За всички е ясно обаче, че парите на Флорентино Перес и Реал могат да променят това.

Самият футболист вече заяви, че иска да играе в Испания, като предпочита да носи екипа на отбора от столицата, вместо този на шампиона от Каталуния. Лондонският Челси също следи ситуацията и може да се намеси в определен момент.