Шампионът Манчестър Сити не допусна изненада и спечели с 3:1 гостуването си на Борнемут, за да остане на 2 точки от Ливърпул във Висшата лига след 3 кръга. 

Серхио Агуеро вкара на два пъти, дежурното си попадение  реализира Рахийм Стърлинг, а и като цяло Гражданите бяха доста солидни, въпреки че допуснаха напрежение пред своята врата и Едерсон се отчете с добри намеси. 

Реално обаче, класата на Небесносините бе много по-голяма и логичното се случи, като тимът спечели и 9-ия си мач срещу Черешките в английския елит, като тимът на Еди Хау остава в средата на подреждането с 4 точки. 

Домакините започнаха с петима в отбрана, което бе логично, като Хари Уилсън остана на пейката. За шампионите Давид Силва записа мач №400 за Гражданите, а Родри Ернандес бе резерва. Габриел Жезус изобщо не бе в групата заради лека контузия. 

Домакините отправиха точен удар още в 55-ата секунда, след като Кинг отне от Де Бройне, напредна и стреля, но без да затрудни Едерсон, който спокойно улови. 

Последваха няколко здрави сблъсъка преди в 7-ата минута Стърлинг да намери Бернардо Силва на чиста позиция, но неговия удар мина встрани след лек рикошет в Аке. 

Гостите взеха инициативата и в 14-ата минута поведоха, макар и с малко късмет. Зинченко подаде в наказателното поле, където Де Бройне не успя да уцели добре топката, но докосването му се оказа достатъчно тя да се окаже на пътя на Агуеро, който спокойно вкара и даде аванс на гостуващия тим. 

Малко след това Давид Силва получи шанс и стреля от 12-13 метра, но Рамсдейл се справи и изби. Атаките на Гражданите следваха една след друга, а домакините получиха удар, след като Чарли Дениълс получи сериозна контузия без съприкосновение със съперник и напусна на носилка. 

Все пак и Черешките опитваха да атакуват и след тъч Нейтън Аке стреля точно, но твърде слабо и за Едерсон отново нямаше затруднения. В 39-ата минута Адам Смит пропусна да накаже грешка на Отаменди, който му заложи топката на 6-7 метра от вратата, но ударът му бе избит над гредата от вратаря. Страхотен шанс! 

И той се оказа важен, защото в 43-ата минута Сити вкара отново. Давид Силва даде пас към нахлулия в наказателното поле Рахийм Стърлинг, който овладя и с върха на обувката си стреля в мрежата покрай Рамсдейл. Това бе 5-ият гол на английския национал от началото на сезона. 

В добавеното време на първата част обаче, дошлият под наем от Ливърпул Хари Уилсън, изпълни страхотен свободен удар и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата. Това бе второто попадение на младока за кампанията, а с него интригата остана за второто полувреме. 

В неговото начало Рамсдейл спаси удар на Давид Силва, а след това изстрел отблизо на Стърлинг бе блокиран. Борнемут обаче отговори с чиста ситуация пред Калъм Уилсън, койтно се измъкна сам срещу Едерсон, но стреля в тялото му, преди Де Бройне да стреля покрай целта. Черешките определено не се предаваха. 

В 60-ата минута гостите поискаха дузпа, след като Давид Силва бе настъпен в наказателното поле и падна, но след консултация с ВАР съдията не посочи бялата точка. Много скоро след това обаче, шампионите вкараха отново. 

Испанският ветеран бе замесен, след като нахлу в наказателното поле, отбраната на домакините не успя да избие и макар и Силва да изпусна топката от контрол, подкрепилия го Агуеро стреля в мрежата без да се замисли. 

Това до голяма степен реши всичко, а малко след това Родри стреля от въздуха, но ударът му бе блокиран. Еди Хау направи двойна смяна за домакините, но това не даде резултат и Ман Сити спокойно затвори двубоя. 

Борнемут – Манчестър Сити 1:3
 
0:1 Агуеро 14
0:2 Стърлинг 43
1:2 Х. Уилсън 45+3
1:3 Агуеро 64
 
Борнемут: Рамсдейл, С. Кук, Дениълс (37 Х. Уилсън), Мефам, Билинг, Аке, Лерма, Смит (68 Айб), Фрейзър, Кинг, Уилсън (68 Соланке)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър (90 Кансело), Отаменди, Лапорт, Зинченко, Гюндоган (57 Родри), Б. Силва (79 Марез), Д. Силва, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро