Атмосферата на "Анфийлд" няма да притесни футболистите на Манчестър Сити в предстоящото гостуване на шампионите срещу Ливърпул, категоричен е халфът Кевин Де Бройне.

Сити не е печелил гостуване срещу Ливърпул от 2003-а година насам, а Пеп Гуардиола е загубил три от четирите си мача в Мърсисайд. Ново поражение в неделя ще остави шампионите на девет точки от лидера в класирането, така че за испанския мениджър и неговите футболисти победата е с особено значение. Де Бройне смята, че този мач няма да бъде по-различен от домакинските за Сити.

"Всеки иска да играе в големите мачове и пред пълни трибуни. Аз също ги предпочитам. Професионалистите са свикнали да играят пред 50, 60, 70 или 80 хиляди, защото преживяването е наистина различно. Тренираме цял живот, за да стигнем до подобни двубои", заяви Де Бройне пред британските медии.

Най-сериозните проблеми на Сити не са свързани с феновете на Ливърпул или с отминали двубои, а със състоянието на Едерсон. Бразилският страж страда от леки болки, но се очаква да бъде готов за неделния мач.