Манчестър Сити чукна с 4:1 Бърнли на стадион "Търф Мор" и успя да се върне на победния път.

Преди дни "гражданите" се издъниха срещу Нюкасъл и изостанаха с цели 11 пункта от Ливърпул, но сега отново се уредиха с трите точки и вече са само на осем от първото място.

Трябва обаче да се отбележи, че "червените" са с мач по-малко, тъй като им предстои "мърсисайдско" дерби с Евертън.

Головете за Ман Сити в мача забиха Габриел Жезус (24-ата и 50-ата минута), Родри (68) и Марез (87). Точен за домакините бе роби Брейди (89).

Бърнли от своя страна продължава с неубедителните си игри, след като през уикенда падна и от Кристъл Палас.


Ман Сити започна мощно мача и още в самото начало натисна домакините пред наказателното им поле. Така се стигна до шестата минута, когато "гражданите" вкараха, но попадението им правилно бе отменено поради засада на Жезус.

Момчетата на Пеп Гуардиола продължиха да доминират и заслужено поведоха в резултата. В 24-ата минута Давид Силва и Стърлинг разцъкаха технично, след което топката се озова в Жезус, който нахлу в наказателното поле на Бърнли и с техничен удар вкара за 0:1.

След половин час игра Сити можеше да удвои, но Ник Поуп спаси опасен удар на Стърлинг.

Малко преди края на полувремето дойде и най-чистата ситуация за домакините, но те не се възползваха и Мий пропусна. Веднага след това положение последва и шанс за гостите, но Давид Силва не успя да преодолее Поуп.

Втората част започна с нови атаки за "гражданите", които набързо създадоха няколко възможности и логично вкараха. Бернардо Силва намери отлично Жезус, който от воле направи 0:2 и реши тази среща.

Малко по-късно Жезус пропиля нов отличен шанс за отбора си. Последваха спокойни минути, в които гостите правилно разиграваха топката и не даваха никакви шансове на плахите си домакини.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Родри с удар от границата на пеналта вкара за 0:3. Това обаче не бе всичко и в 87-ата минута Рияд Марез направи 0:4.

Две минути по-късно и Бърнли успя да отбележи, като почетното попадение бе дело на Роби Брейди. Така Ман Сити заслужено си взе победата и успя да съкрати изоставането си от Ливърпул на осем точки.

Бърнли - Ман Сити 1:4

Голмайстори:

0:1 Жезус (24)

0:2 Жезус (50)

0:3 Родри (68)

0:4 Марез (87)

1:4 Брейди (89)

Бърнли: Поуп, Питерс, Бардсли, Тарковски, Мий, Корк, Дринкуотър, Макнийл, Ленън, Хендрик, Ууд

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Анхелиньо, Отаменди, Фернандиньо, Родри, Д. Силва, Б. Силва, Де Бройне, Стърлинг, Жезус