Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жезус обяви, че не спира да се учи от Серхио Агуеро, но и трябва да използва всеки момент, в който играе, за да покаже, че има място в състава. 

Снощи бразилецът вкара два пъти при победата над Бърнли с 4:1 и демонстрира добра форма, играейки в последните мачове на мястото на аржентинеца, който е контузен. 

„Зная своите качества и това, че мога да бележа във всеки мач, но това невинаги е лесно. Мога да науча много неща от Серхио, тъй като той е легенда на клуба и футбола. Когато съм на терена обаче, трябва винаги да вкарвам, защото Серхио го прави всеки път и точно това е амбицията ми” заяви Жезус. 

„Беше важно, че спечелихме и се доближихме на 8 точки от Ливърпул. Знаем, че Бърнли имат добри играчи и са особено опасни при статичните положения, така че бе необходимо да контролираме мача и се радвам, че реализирахме доста от положенията си” изтъкна нападателят, който не губи и надежда за титлата. 

„Това е предизвикателството. Трябва да се борим във всички турнири до последно. Висшата лига е страшно трудна, а и Ливърпул прави много силен сезон. Ние обаче няма да се откажем” каза още Жезус, който ще води атаката и в градското дерби с Юнайтед в събота.