Легендарният мениджър на Арсенал – Арсен Венгер, е на мнение, че Манчестър Сити трябва да си понесе наказанието, ако наистина е нарушил правилата за финансов феърплей.

В петък "гражданите" бяха извадени за два сезона от Шампионска лига и глобени с 30 милиона евро. Има вероятност действащият първенец на Англия да бъде изхвърлен и в Лига 2, което е четвърта дивизия на Острова. От "Етихад" ще обжалват тежката санкция пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

"Винаги съм бил за контрол на финансовите правила и за това клубовете да работят с естествените доходи, които имат. Правилата бяха създадени. Убеден съм, че те трябва да преминат през определено развитие, но те са това, което са и вие трябва да ги уважавате. Хората, които не ги спазват и които са хванати в опит да заобиколят правилата, трябва да бъдат наказани".

"Ако се докаже, че това е направено нарочно, тогава това не може да се остави безнаказано. Не познавам правилата достатъчно добре, за да разбера какво наказание трябва да бъде наложено. Ако няма спазване на правилата, тогава това не е истински спорт. Ето това смятам за най-важното. Правилата съществуват и трябва да ги спазвате", заяви Венгер.