Манчестър Сити спокойно победи Уест Хям с 2:0 в отложен мач от Висшата лига и се утвърди на второто място с 54 точки, с 4 повече от Лестър. 

Разликата до лидера Ливърпул обаче остава огромна – 22 точки, така че успехът не променя на практика нищо. Това бе първият двубой на тима след наказанието наложено от УЕФА. 

Домакините имаха предимство през цялото време и можеха да спечелят и по-убедително. Кевин де Бройне се отчете с гол и асистенция към Родри за другото попадение. 

Чуковете стигнаха почти до нищо опасно пред вратата на Гражданите и регистрираха 6-и пореден мач без победа, като с 24 точки остават в зоната на изпадащите. 


За домакините се завърна Аймерик Лапорт, като това бе една от петте промени, които Пеп Гуардиола направи. Менди, Давид Силва, Бернардо Силва и Габриел Жезус започнаха. За гостите Фелипе Луис бе на пейката, след като не бе напълно готов за игра. 

Гражданите очаквано наложиха предимство още от началото и в 6-ата минута Жезус се засуети при една добра ситуация и не успя да стреля, а 8-ата Агуеро опита удар технично с външната част на обувката, но малко встрани. 

В 13-ата Де Бройне получи на скорост и стреля остро извън наказателното поле, но Фабиански съумя да избие с крак. Малко след това белгиецът изведе Жезус на чиста позиция, но Кресуел блокира удара му, след което при навеждането си докосна топката с ръка. Последва нов изстрел на бразилеца, но отново той бе избит. Домакините поискаха дузпа, но тук нямаше и намеса на ВАР, тъй като явно съдията бе дал авантаж. 

Предимството на домакините бе сериозно и в 20-ата минута Агуеро получи на чиста позиция и изглеждаше, че ще вкара, преди Огбона да го дръпне и аржентинецът да не може да стреля добре. Освен това лайнсменът вдигна засада, но на повторението се видя, че такава няма и това бе сериозен късмет за гостите. 

В 30-ата минута обаче логичното се случи. След корнер на Де Бройне Родриго отклони на близката греда и топката влезе в далечния ъгъл. Лапорт опита да докосне топката на голлинията, но не успя да го направи и попадението бе записано на полузащитника. 

В края на полувремето Чуковете имаха една добра ситуация, но подаването отдясно на Антонио не бе достатъчно прецизно и негов съотборник не успя да засече. Така паузата дойде при аванс за домакините, който определено можеше да бъде и по-сериозен. 

Втората част започна с нова опасна атака, при която Де Бройне изведе Уокър зад защитата, той върна пред вратата от аутлинията, но Фабиански се намеси и изпревари Агуеро. 

Последваха две полувъзможности за Уест Хям, но и в двата случая Николас Отаменди се намеси решително. Последва неточен удар на Агуеро по диагонала, преди в 62-ата минута домакините да вкарат отново. 

Де Бройне започна всичко, като подаде на Бернардо Силва, който бе с гръб към вратата и бутна топката покрай защитник, а след това опита да я достигне. Белгиецът обаче продължи движението си и стреля в близкия ъгъл, преодолявайки Фабиански за 2:0. 

В следващите минути предимството на Сити се запази, но без да се стига до добри ситуации. Все пак в 77-ата минута Жезус получи добра възможност, след като бе намерен от Давид Силва, но Фабиански излезе и го затвори, блокирайки удара. 

До края не се стигна до нещо кой знае какво и логично двубоят приключи без промяна в резултата. 

Манчестър Сити – Уест Хям 2:0

1:0 Родриго 30
2:0 Де Бройне 62

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт (65 Стоунс), Менди, Родри, Де Бройне (79 Гюндоган), Д. Силва (85 Фодън), Б. Силва, Жезус, Агуеро
Уест Хям: Фабиански, Фредерикс (60 Сабалета), Диоп, Огбона, Кресуел, Масуаку, Райс, Сусек, Нобъл, Снодграс (80 Боуен), Антонио