Манчестър Сити излъга Лестър с 1:0 на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и се утвърди окончателно на второто място в класирането. 

В оспорван и интересен мач, в който имаше много положения, Габриел Жезус реализира победния гол, след като влезе от пейката. 

Серхио Агуеро пропусна дузпа в средата на втората част, но това не се оказа фатално, макар че домакините имаха не малко ситуации. 

В крайна сметка Гражданите вече имат 57 точки и са на цели 7 пред Лестър, който все пак е твърдо в топ 4. Разликата до лидера Ливърпул обаче остава огромна – 19 точки. 

По три промени имаше и в двата състава. Кристиан Фукс, Денис Прат и Келечи Ихеаначо стартираха за домакините, вместо Айосе Перес, Харви Барнс и Амза Чаудри. За гостите започнаха Фернандиньо, Риад Марез и Илкай Гюндоган на местата на Николас Отаменди, Давид Силва и Габриел Жезус. 

Гражданите взеха инициативата в началото, но първите ситуации бяха за домакините. Подаване на Перейра бе пресечено от Лапорт, а след това Ихеаначо имаше лошо докосване и пропусна шанса. 

В 8-ата минута последва отлична възможност за Лисиците. Варди се измъкна зад защитата на Сити и стреля към далечния ъгъл, но топката се отби от гредата. Нападателят определено трябваше да вкара. Секунди след това Марез отправи мощен удар от около 25 метра, но Шмайхел спаси. 

Двубоят бе двуостър, въпреки че гостите изглеждаха уязвими. В 17-ата минута Агуеро намери добре Гюндоган вдясно на наказателното поле, но неговият шут бе спасен от Шмайхел. Хората на Гуардиола бяха солидни в нападение, но и колебливи в отбрана, което създаваше дискомфорт. 

В 24-ата минута Де Бройне получи пред наказателното поле и стреля, но покрай целта. Последваха малко по-спокойни минути, като в 29-ата минута все пак ВАР провери ситуация за игра с ръка на Де Бройне и потенциална дузпа, но такава не бе отсъдена. Защитите и на двата тима също на няколко пъти бяха прецизни. 

В 37-ата минута Мадисън получи шанс и стреля опасно, но Едерсон успя да избие в корнер, който не донесе нищо. Малко след това Ихеаначо и вратаря на Сити се сблъскаха при едно центриране, което остави нападателя на земята за известно време. Домакините поискаха дузпа, но положението дори не бе преразгледано от ВАР. 

В самия край на първата част Агуеро вкара след пас на Де Бройне, но попадението правилно бе отменено поради засада, която бе дигнализирана още от лайнсмена. 

Второто полувреме започна с опасно центриране в наказателното поле на влезлия от пейката Харви Барнс, но гостите се справиха и топката бе изчистена. След това няколко потенциални възможности и за двата отбора, не бяха развити добре. 

В 53-ата минута Родри пресече подаване в средата на терена и намери добре Де Бройне, който потърси далечния ъгъл, но Шмайхел отново се справи отлично и изби удара. Това бе прекрасно спасяване от датчанина. 

Мачът продължаваше да бъде много интересен, но попадението така и не идваше. В 60-ата минута обаче, Ман Сити получи дузпа. Гюндоган стреля и топката рикошира в ръката на Прат, която наистина бе встрани от тялото. ВАР преразгледа положението и наказателният удар бе отсъден. 

Агуеро стреля силно, но на метър над земята и сравнително в центъра, така че след като Шмайхел позна посоката, успя да спаси. Малко след това аржентинецът можеше да се реваншира изведен отлично вдясно, но Шмайхел се справи и с това положение. 

В 70-ата минута бе ред на домакините да пропуснат. След като корнер бе изчистен, топката бе подадена зад защитата и Варди стреля от въздуха, но покрай близката греда. Няколко минутки по-късно Отаменди се намеси решаващо срещу Перейра в наказателното поле. 

В 80-ата минута обаче, пробивът бе факт. Марез изведе прекрасно влезлия на мястото на Агуеро Габриел Жезус и бразилецът реализира. ВАР провери попадението за засада, но голът остана. 

До края усилията на домакините не се увенчаха с успех и така победата остана за гостите. 

Лестър – Манчестър Сити 0:1

0:1 Жезус 80

Лестър: Шмайхел, Перейра, Еванс, Союнчу, Фукс, Чилуел, Мадисън, Тилеманс, Прат (84 Джеймс), Ихеаначо (46 Барнс), Варди
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Фернандиньо, Лапорт (57 Отаменди), Менди, Родри, Марез, Гюндоган, Де Бройне, Б. Силва, Агуеро (77 Жезус)