Саутхемптън шокира Манчестър Сити и стигна до победа с 1:0 след впечатляващ гол от около 35 метра в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. 

Че Адамс отбеляза за домакините, които след това се защитаваха много добре и макар и да бяха с най-лошия баланс у дома през сезона до момента, сега се насладиха на великолепен резултат. 

Така отбор на Пеп Гуардиола загуби 3 поредни мача като гост в първенството за първи път, като тимът имаше топката в 73% от времето и стреля 24 пъти към вратата, но без успех. 

Загубата остави Сити с 66 точки, но отново на 23 зад Ливърпул. В същото време Светците вече са с 43 и гледат към силен завършек на кампанията. 

Пеп Гуардиола направи цели 6 промени в стартовия си състав, като най-значимата от тях бе оставянето на Кевин де Бройне сред резервите. Домакините пък започнаха в доста нападателна формация. 

Светците действаха директно и в 6-ата минута Че Адамс намери Редмънд на далечната греда, но Гарсия успя да блокира изстрела му. В 16-ата минута обаче, Саутхемптън излезе напред и то по впечатляващ начин. 

Стюарт Армстронг отне от Александър Зинченко в средата на терена, след което подаде към Адамс, който видя, че Едерсон е напуснал голлинията си и със страхотен прехвърлящ удар от около 35 метра, а дори и повече, преодоля вратаря, за да вкара първия си гол за южняците. Страхотно попадение!

В 21-ата минута Бернардо Силва опита да спечели дузпа, но падна твърде лесно в наказателното поле и реферът подмина ситуацията. Гостите се активизираха и в 30-ата минута като по чудо не вкараха. 

Първо Жезус намери Стърлинг, чийто удар бе спасен от Маккарти. Последва добавка от Фернандиньо, но топката срещна гредата. След това Марез центрира и Давид Силва отклони с глава, но Маккарти пак изби, за да дойде и неточният опит на Стърлинг. 

Домакините също оставаха опасни и Редмънд стреля право в Едерсон. След това Марез накара Маккарти да спасява, а при още една възможност, която получи, Беднарек го блокира. В 44-ата минута Дани Ингс засече от въздуха, но не успя да реализира втория гол за домакините, които все пак водеха с 1:0 на почивката. 

Втората част започна без смени и с натиск на гостите, като Маккарти спаси удари на Габриел Жезус и Давид Силва. Логично Гуардиола пусна в игра Кевин де Бройне и Фил Фодън. 

Гостите продължиха да натискат и удар на Бернардо Силва мина малко встрани след рикошет, а след това Жезус стреля с глава право в ръцете на Маккарти. Последва и изстрел над вратата от Де Бройне. 

Последва отлична ситуацията за домакините, след като Армстронг се оказа на чиста позиция на границата на наказателното поле, но стреля в средата на вратата и Едерсон изби с крак. 

Предимството на Гражданите бе сериозно, но Светците се защитаваха организирано и се приближаваха до един впечатляващ резултат. Гостите стигнаха до няколко разбърквания, но така и нямаше кой да стреля във вратата. 

В последните секунди Де Бройне получи шанс от пряк свободен удар, но прати топката в стената и това означаваше 9-а загуба за Манчестър Сити през сезона и впечатляващ успех за домакините. 

Саутхемптън – Манчестър Сити 1:0
 
1:0 Адамс 16
 
Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Стивънс, Беднарек, Бъртранд, Армстронг (95 Смолбоун), Уорд-Праус, Ромеу, Редмънд, Ингс, Адамс (69 Лонг)
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Гарсия, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Д. Силва, Б. Силва, Марез (59 Фодън), Жезус, Стърлинг (59 Де Бройне)