Новата звезда на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е тичал 8 километра, след като неволно е заключил колата си. Случката се разиграла преди години, когато чилиецът носеше екипа на италианския Удинезе.

"Веднъж след тренировка Алексис отиде в Удине, за да напазарува. Но той забрави ключовете в колата си и я заключи. Мобилният телефон също беше вътре", спомня си журналистът Пиетро Олеото пред клубното списание на "червените дяволи".

"Не съм сигурен какво щяха да сторят повечето хора, но той просто започна да тича към дома си. Пробяга 8 километра от центъра на града до къщата си, която беше на хълмовете. Местните не можеха да повярват на гледката - Алексис тича из града по спортен екип. И веднага ни се обадиха. За него беше типично да обърна ситуацията в едно импровизирано тичане."

"Неговият първи пълен сезон в Удинезе беше 2008/09, когато той добави мускулна маса. Изигра 32 мача, в които вкара три гола и записа две асистенции. В първия си сезон той беше кльощав и стоеше по дясното крило, защото нямаше физиката да действа в наказателното поле. Но отборът се нуждаеше от него около пеналта, за да използва дрибъла му."

"Така той започна да подобрява тялото си във фитнеса. Работеше там по два часа след тренировки. Спомням си как веднъж го видях по време на летен лагер и бях шокиран колко мускули е направил", добави Олеото.