Съвсем очаквано критиките към Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед заваляха, като веднага след загубата от Севиля бившите играчи на тима Пол Скоулс и Рио Фърдинанд не спестиха нищо на португалеца и отбора в студиото на „BT Sport“. 

„Невероятно е да чуваме непрекъснато как Юнайтед има нужда от още 3-4 играчи, при положение, че не спират да харчат пари. В този отбор има достатъчно добри футболисти, които да играят атакуващо. Маркъс Рашфорд бе страхотен в събота, но сега отстъпи мястото си отляво на неубедителния Санчес, който отново не направи нищо. Мениджърът му трябва да види, че той не се справя добре и да вземе мерки“ заяви Скоулс. 

„Един треньор трябва да избере най-добрите трима за атаката и да бъде достатъчно смел да остави някой извън състава. В момента този някой определено е Санчес. Отборът не показа никаква енергия, скорост и най-вече желание. Та те дори не се опитваха да вкарат. Играха само с дълги топки към Маруан Фелайни, а това не е достатъчно добро за елиминациите от Шампионската лига“ добави той. 

Подобно бе мнението и на Рио Фърдинанд. „Санчес отново бе бледа сянка на себе си. В Арсенал той служеше за вдъхновение на останалите, а тук изглежда като чужденец. Когато отидеш  в нов отбор не губиш таланта си изведнъж, така че нещо не е наред. Но не бе само той, целият тим бе шокиращ. У дома се очаква да нападаш, а те играха консервативно и отпуснато и не показаха, че искат да спечелят“.