Гарет Бейл счупи головия рекорд на Йън Ръш за Уелс, а Райън Гигс започна по впечатляващ начин начело на националния отбор, след като Драконите сразиха Китай в контрола с 6:0. 

Нападателят на Реал Мадрид се отчете с хеттрик и така събра 29 гола с националната фланелка, с един повече от постижението на Ръш. Сам Воукс вкара два пъти, а едно попадение добави младия играч на Ливърпул Хари Уилсън. 

Китайците, водени от италианската легенда Марчело Липи, получиха доста сериозен урок и се видя, че все още са далеч дари от отборите от средно европейско ниво. С успеха Уелс се класира за финала на четиристранния турнир и чака победителя от мача Уругвай – Чехия. 

Бейл откри още в 3-ата минута с хубав удар в далечния ъгъл, след което продължи да тероризира отбраната на домакините. В 21-ата бе изведен от Воукс, показа скорост и отново вкара, а до почивката отбелязаха още Воукс и Уилсън. След паузата Уелс  добави още два гола, като големият момент за Бейл дойде в 62-ата минута, когато се измъкна зад защитата и нямаше проблеми да реализира.