Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята, че умните хора ще разберат, че "червените дяволи" се намират в преходен период.

"Разбирам разочарованието, свързано с Шампионска лига, но аз не разбирам критиките по наш адрес. Добрите клубове на планетата не за първи път в своята история са преживявали преходен период. 

В това няма нищо ново. Във Висшата лига има само един отбор, който е по-добър от нас. Ние се намираме зад Сити, но не забравяйте, че ние изпреварваме всички останали 18 тима. 

Разбира се, ние искаме да бъдем първи и да изпреварим всички останали 19 отбора. Но истината е в това, че умните хора и тези с мозък разбират: ние само преживяваме преходен период. И в тези условия постигаме добри резултати", каза Моуриньо.

Надеждите на феновете за възраждането на старата слава на Юнайтед с идването на португалеца не се оправдават по никакъв начин. Според много запалянковци тимът е далеч от футбола, който носи радост на трибуните, освен това "червените дяволи" за втора поредна година не са в състояние да се борят за титлата във английската Висша лига.