Бившият капитан на Англия Рей Уилкинс почина в лондонска болница, след като не успя да се възстанови след прекаран тежък инфаркт в следствие на който изпадна в кома. 

Той си отиде днес на 61 години, а това е поредната трагедия, която "удари" световния футбол, след като преди броени седмици буквално от нищото почина и капитана на Фиорентина Давиде Астори, който в перфектно здраве напусна този свят едва на 31 години.

Уилкинс бе емблематична фигура в английския футбол и през своята кариера изигра 179 мача и вкара 30 гола за Челси в периода 1973-79, а след това изигра 160 мача и вкара 7 гола с екипа на Манчестър Юнайтед.

Последва престой в Милан, където се отчете със 73 мача и 2 гола в период 1984-87, а след това и кратък престой в ПСЖ, където записа едва 13 мача, без да се разпише.

До края на своята футболна кариера той е носил екипите на Глазгоу Рейнджърс, Куинс Парк Рейнджърс, Кристъл Палас, Уикъмб, Хибърниън, Милуол и Лейтън Ориънт.

Освен това е бил за кратко наставник на Куинс Парк Рейнджърс, Фулъм и Йордания, както и асистент на Карло Анчелоти в Челси и асистент в Милуол, Уотфорд, младежкия национален тим на Англия, Фулъм и Астън Вила. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">RIP Ray Wilkins. A pleasure to have known you. A true gentleman. Today is a sad day for football. <a href="https://t.co/4Jqgzk41jN">pic.twitter.com/4Jqgzk41jN</a></p>&mdash; Mikel John Obi (@mikel_john_obi) <a href="https://twitter.com/mikel_john_obi/status/981526385025011717?ref_src=twsrc%5Etfw">April 4, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>