Манчестър Сити е новият шампион на Англия! Причината за това е Уест Бромич, който победи сензационно градския съперник на Гражданите Юнайтед с 1:0 насред „Олд Трафорд“ и остави Червените дяволи на 16 точки от първото място, при максимални за печелене 15. 

Джей Родригес донесе триумфа на Дроздовете, които запазиха някакви надежди за оцеляване, макар че остават на последно място с 24 точки. 

Юнайтед пък остава на втора позиция със 71 точки, но е само с една повече от Ливърпул, макар и с мач по-малко. Червените дяволи имаха положения, но ги пропуснаха и допуснаха едно от най-големите си разочарования през кампанията. 

Началото бе сравнително равностойно, макар че домакините овладяха инициативата. Погба опита далечен удар, но не затрудни Фостър. Дроздовете също опитваха да атакуват и в 13-ата минута почти поведоха. Рондон задържа топката пред наказателното поле, справи се с Матич и изведе вдясно  на чиста позиция Ливърмор, който стреля опасно по диагонала, но Де Хеа направи отлично спасяване. 
 
В 18-ата минута Юнайтед трябваше да получи дузпа, когато Лукаку подаде на Ерера и той бе спънат от Крейг Доусън, но съдията Пол Тиърни подмина положението, макар че трябваше да посочи бялата точка. 
 
Малко след това Червените дяволи пропуснаха две отлични ситуации. Първо Лукаку бе изведен много добре в наказателното поле, остана сам срещу Фостър, който обаче скъси ъгъла и успя да спаси, а след това се справи и с острия удар на Санчес, който опита да направи добавка. 
 
Уест Бромич отговори с удар с глава на Рондон при една хубава атака, но в този случай Де Хеа не бе затруднен кой знае колко. Погба пък реши да се прави на Марадона при едно центриране на Санчес и засече с ръка, но реферът го успокои с жълт картон. 
 
В 36-ата минута Лукаку отново можеше да се справи по-добре, но при едно подаване между централните защитници не успя да овладее и Фостър стигна пръв до топката. 
 
При един корнер Доусън създаде напрежение за домакините, но Смолинг бе на точното място, за да изчисти, а до края на първата част Хегази блокира един изстрел на Погба и това бе всичко за първото полувреме, което бе доста разочароващо за Юнайтед и завърши 0:0. 
 
Веднага след паузата влезлият от пейката Джеси Лингард получи възможност, но ударът му бе блокиран. Юнайтед обаче продължаваше да се затруднява да създава чисти положения. 
 
В 67-ата минута Ромелу Лукаку получи нов шанс, след отлично центриране на Матич. Белгиецът засече с глава и насочи в ъгъла, но Бен Фостър направи отлично спасяване. 
 
Така се стигна до 73-ата минута, когато шокът за „Олд Трафорд“ стана факт. Брънт центрира от корнер, Матич не успя да изчисти и върна топката във вратарското поле, където Джей Родригес нахлу и нямаше проблеми да стреля в мрежата!
 
Попадението определено смрази домакините, които в оставащите минути така и не стигнаха до добри положения, което означаваше, че синята част от Манчестър ще ликува с трета титла на Висшата лига!
 
Манчестър Юнайтед – Уест Бромич 0:1
 
0:1 Родригес 73
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Линдельоф, Йънг (75 Рашфорд), Ерера (46 Лингард), Матич, Погба (58 Марсиал), Мата, Санчес, Лукаку
Уест Бромич: Фостър, Ниом, Доусън, Хегази, Гибс, Филипс (77), Ливърмор, Брънт (94 Якоб), Маклийн, Родригес, Рондон (85 Стъридж)