Манчестър Юнайтед се нуждае постоянство, за да бъде отново шампион на Англия, заяви мениджърът Жозе Моуриньо след загубата с 0:1 срещу Уест Бромич. Именно с това поражение "червените дяволи" загубиха и математически шансове да настигнат Манчестър Сити, който пък ще може да празнува с титлата преди следващия си мач във Висшата лига.

"Вярвам в това, което правя и нямам причина да мисля по друг начин. Осем титли са осем титли и три във Висшата лига са три във Висшата лига. Последната ми не е отпреди 20 години, а отпреди три, така че аз знам как да печеля. Вярвам в себе си", заяви треньорът на Юнайтед.

"За да печелиш, трябва да имаш качество в състава, иначе си обречен. Нужно е и постоянство на всяко едно ниво, а не само в представянето на терена. Трябва да мислиш като шампион и трябва да го правиш до последния ден, а това е едно от нещата, върху които трябва да работим много. Трябва ни постоянство в това, което правим", добави той.

"Сигурно защото съм спечелил осем титли, но не се реех в небесата при победата срещу Сити. Тя не ме направи щастлив. Със сигурност обаче това не важни за някои от футболистите, които се задоволиха само с този успех. Ние сме царе на това сами да си правим живота труден. Срещу Уест Бромич не мислехме бързо и не играехме бързо. Футболистите или не можеха, или не искаха да играят. Бяха твърде бавни и всеки искаше още едно докосване, още едно обръщане, още един финт. Дадохме им време да се организират, докато ние сме с топката", продължи Моуриньо.

Португалецът добави, че Сити е заслужен шампион и е поздравил градските съперници след дербито.

"Не знам дали съм бил първи, втори или трети, но аз вече ги поздравих лице в лице, когато имах шанса да го направя. Така или иначе щяха да станат шампиони, без значение дали ние ще спечелим, или загубим. Те са шампиони, защото са най-добрият отбор. Най-добрият отбор са, защото загубиха само два мача", завърши той.