Манчестър Юнайтед успя да си гарантира финиширането на второто място във Висшата лига, след като врътна 0:0 при ремито на Уест Хям Юнайтед насред "Лондон Стейдиъм" в английската столица.

Това стана в среща от 37-ия кръг на Висшата лига, като след нея отборът на Специалния е 2-и с актив от 78 точки и на практика кръг преди края е недостижим от тази позиция и през следващия сезон ще играе директно в групите на Шампионската лига.

Домакините вече си бяха гарантирали оставането в елита на Англия преди този мач, но се надяваха да си отмъстят за тежката загуба с 0:4 от днешния си противник, която дойде по-рано през сезона.

В крайна сметка обаче двата тима взеха само по точка от този двубой.


Kaто цяло през първото полувреме гостите имаха по-добри възможности да стигнат до попадение, но в крайна сметка изпуснаха няколко добри шанса да го сторят.

В 20-ата минута Мактимоней получи хубаво подаване и отправи нелош удар, който обаче премина покрай страничната греда. 

Малко след това Лингард пробва късмета си от добра дистанция, но стражът на противниковия тим успя да се справи с неговия удар и предотврати попадение.

В 30-ата минута Кресуел пробва късмета си от 30 метра, но в крайна сметка ударът му бе неточен, a в самия край на полувремето Лингард имаше още един шанс да вкара, но Адриан отново бе на мястото си и се прояви отлично. 

Малко след почивката Юнайтед бе на косъм да поведе, след като се виждаше как Санчес ще вкара от идеална позиция, но буквално в последния момент Огбона се намеси и спаси сигурно попадение.

Четвърт час след това домакините имаха две добри положения, но защитата на Юнайтед се справи отлично, а през следващите минути темпото на игра значително поспадна. 

До самия край и двата отбора не впрягаха особено много сили и в крайна сметка не паднаха попадения. 

УЕСТ ХЯМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

Уест Хям: Адриан, Сабалета, Огбона, Кресуел, Масуаку (66 - Каръл), Нобъл, Куяте, Лансини, Марио, Рийс, Арнаутович

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия (90 - Бейи), Смолинг, Джоунс, Линдельоф, Шоу, Ерера, Погба, Лингард (75 - Рашфорд), Мактоминей, Санчес