Мениджърът на Челси Антонио Конте сподели, че е щастлив от това, че успява да потвърди репутацията си на сериен колекционер на трофеи.  

"Когато си свикнал да побеждаваш всеки сезон - не забравяйте, че аз съм свикнал на това - такава година може леко да унищожи цялата увереност в себе си. Имаше моменти, в които аз се съмнявах в себе си, но дори в такава трудна ситуация аз доказах, че съм сериен победител. Трофеят през този сезон ми достави по-голямо удоволствие, отколкото спечелването на Висшата лига през миналата година.

Знаете, че имам действащ контракт, че съм предан на този клуб. За съжаление, слуховете за моето бъдеще започнаха да се появяват от самия старт на сезона, още след мача с Бърнли. Но, повярвайте, моята позиция не се промени - аз правя всичко възможно за благото на Челси.

Разбирам, че клубът може да вземе както положително, така и отрицателно решение относно мен. Дори е добре, че клубът изисква толкова много от мен. Най-важното е да се разбере, дали сме достигнали максимума или не. При всички случаи, след две години тук, аз винаги ще обичам този клуб, тези фенове и тези цветове. Даже, ако ми се наложи да тръгна. 

Само мога да кажа, че аз няма да се променя и не възнамерявам да се променям. Ако клубът иска да продължи сътрудничеството, те знаят какъв съм. Аз винаги налагам силна психика вътре в отбира и изисквам максимума от играчите. Даже моето минало говори за това", каза Конте.