Голям скандал е на път да се разрази в Манчестър Юнайтед в края на сезона.

Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо скочи на голмайстора на отбора Ромелу Лукаку след загубата с 0:1 от Челси на финала за ФА Къп.

Той обвини белгийския национал, че не е искал да започне като титуляр в мача за трофея. "Когато един играч ви казва, че не е готов за игра, че не може да стартира, мислите ли, че може да играе?", попита реторично Специалния.

"Как мога да убедя един футболист, когато казва, че не е готов? Това не беше трудно решение, а просто решение", добави португалският спец.

Лукаку влезе на терена в 73-ата минута, но не успя да предотврати загубата. Той имаше контузия в глезена от края на април и оттогава не беше играл. В Англия предполагат, че нападателят се пази за предстоящото световно първенство, което вбесило Моуриньо.

За гнева му има още една причина. За първи път в кариерата си той загуби финал за ФА Къп. Преди вчерашния мач той имаше 5 победи от 5 директни мача за трофея. Освен това Моу за втори път пада в два поредни финала, след като през лятото Реал Мадрид победи с 2:1 Юнайтед за Суперкупата на Европа.

През сезон 2003/04 с Порто Специалния загуби от Милан (0:1) за същия трофей и с 1:2 от Бенфика за Купата на Португалия.