Манчестър Юнайтед постигна важна победа с 2:0 при гостуването си на Бърнли в среща от 4-ия кръг на Висшата лига и така тимът сложи край на лошата си серия от две поредни шампионатни поражения.

Преди самата среща феновете издигнаха банер със самолет във въздуха, който гласеше "Ед Удуърд е специалист по провали", както беше ясно още преди броени дни. 

Със сигурност тази победа ще намали малко напрежениетo около мениджъра на тима Жозе Моуриньо, който е в сериозен конфликт както с представителите на медиите, така и с ръководителите на тима.

Лукаку вкара и двата гола за гостите, след като бе точен в 27-ата и 44-ата минути. Междувременно Рашфорд бе изгонен в 68-ата минута и получи първия червен картон в своята кариера, а Погба пропусна дузпа две минути преди това.


Срещата започна с абсолютно превъзходство на гостуващия тим, който владееше инициативата през първите минути и по нищо не си личеше, че се намира в състояние на криза.

Малко след началото Лукаку бе изведен страхотно от Санчес, но стражът на домакините направи добро спасяване и предотврати попадение във вратата си. 

Все пак гостуващият тим стигна до попадение. Шоу намери отлично Санчес, който центрира прекрасно в наказателното поле и Ромелу с глава не остави шансове на противниковия страж и даде преднина на тима си.

Десетина минути след това Харт се намеси фантастично и попречи на Лукаку да вкара втория си гол в мача, но минута преди почивката белгиецът бе точен за 2:0 в полза на гостите и така "уби" интригата.

След удар на Лингард от границата на наказателното поле топката се отби в противников играч и достигна до Лукаку, който от близка дистанция не пропусна да я прати във вратата.

Второто полувреме бе доста драматично, тъй като инфарктните моменти по време на него не липсваха.

През първите минути не се случи нищо интересно на терена, като домакините очевидно се бяха предали, че няма да могат да вземат нищо от този двубой.

В 66-ата минута опасен удар на Шоу бе спасен от Харт, а две минути след това гостите получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Ленън срещу Рашфорд в наказателното поле.

Погба се нагърби с нейното изпълнение, но Харт спаси с краката си и в крайна сметка дузпата не бе вкарана. Минута след това Рашфорд и Бардсли се сблъскаха здраво и се заформи меле между играчите на двата тима.

Маркъс получи директен червен картон и това бе първото изгонване в неговата кариера.

В 80-ата минута Лукаку можеше да се разпише отново, след като получи брилянтен пас, но от чудесна позиция прати топката в аут.

До самия край нямаше повече попадения и резултатът се запази.

БЪРНЛИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2
0:1 Лукаку 27
0:2 Лукаку 44

Бърнли: Харт, Бардсли, Мий, Тарковски, Тейлър, Ленън, Корк, Уестууд, Хендрик (58 - Воукс), Ууд, МакНийл 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Фелаини, Матич, Погба, Лингард (77 - Ерера), Санчес (61 - Рашфорд), Лукаку