Манчестър Юнайтед сложи край на приказката за Уотфорд и прекъсна перфектната серия на тима от четири поредни победи във Висшата лига, след като постигна успех с 2:1 при визитата си на "Викъридж Роуд" в среща от 5-ия кръг на английския шампионат.

С тази победа със сигурност напрежението в състава на "червените дяволи" ще се намали драстично, след като само преди два кръга се говореше усилено за евентуално уволнение на Жозе Моуриньо. 

Лукаку бе точен в 35-ата минута за гостуващия тим и откри резултата, а три минути след това и Смолинг се разписа. 

Грей пък намали за домакините в 65-ата минута, а до самия край нямаше повече голове. 


Oще в първите няколко минути гостите показаха, че няма да играят за нищо друго освен за победа и създадоха няколко доста остри атаки от които обаче така и не падна попадение.

Малко след началото на мача Лукаку бе изведен сам срещу Фостър, но в крайна сметка се засуети и не успя да реализира.

В 16-ата минута обаче и пред вратата на Де Хеа имаше опасност и испанецът трябваше да се намесва по фантастичен начин след силен удар на Дийни.

Все пак в 35-ата минута най-логичното се случи и след хубаво центриране на Йънг, Лукаку успя да засече топката и да я прати във вратата на домакините.

Гостуващият тим се възползва максимално от ситуацията и бързо вкара и втори гол, който дойде три минути по-късно. Смолинг с красиво воле успя да удвои аванса на Манчестър Юнайтед и на практика почти да предреши крайния изход на срещата.

В края на полувремето Погба също пробва волето си, но противниковият страж се намеси отлично. 

Второто полувреме започна с добро темпо, но без голови положения през първите минути от него.

В 65-ата минута обаче Грей върна интригата, след като се разписа с точен удар от точката на дузпата и намали резултата. През следващите минути на терена не се случи нищо интересно, като гостите демонстрираха малко по-дефанзивна игра. 

В крайна сметка до самия край на мача не се стигна до повече попадения, като Де Хеа направи изумително спасяване секунди преди края. . 

УОТФОРД - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
0:1 Лукаку 35
0:2 Смолинг 38
1:2 Грей 65

Уотфорд: Фостър, Холебас (85 - Масина), Кабаселе, Каткарт, Янмаат (72 - Кико), Капу, Перейра, Дукоре, Хюз, Дийни, Грей

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Фелаини, Матич, Погба, Лингард (71 - Марсиал), Санчес (84 - Мактоминей), Лукаку