Манчестър Юнайтед постигна драматична победа над Борнемут с 2:1 като гост в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. 

На южния бряг Червените дяволи имаха и доста трудности, но все пак докопаха успеха след обрат и победен гол в края на Маркъс Рашфорд. 

Факт е, че хората на Жозе Моуриньо играха силно след почивката, но и домакините се представиха силно и може би не заслужаваха да загубят. 

Това обаче се случи и така Юнайтед се изравни по точки със съперника си, като двата отбора имат по 20 точки. 

В състава на Юнайтед Алексис Санчес водеше атаката, подкрепян от намиращия се в добра форма Антони Марсиал. Ромелу Лукаку бе дори извън групата. За домакините Калъм Уилсън действаше в нападение заедно с Дейвид Брукс, а Станислас и Фрейзър бяха по фланговете. 

А началото за Черешките беше много силно. Още в 5-ата минута Райън Фрейзър бе изведен отляво, като остана на чиста позиция, но стреля в тялото на Де Хеа. След това испанецът се справи и с опит на Калъм Уилсън, преди обаче да капитулира в 11-ата минута. 

Тогава Станислас получи на фланга, центрира отлично и Уилсън бе на точното място, за да вкара отблизо и да даде преднина на Борнемут с 6-ия си гол от началото на кампанията. 

В 19-ата минута Адам Смит проби отляво и опита неточно подаване към далечния ъгъл, но топката премина опасно близо до гредата на вратата. Последва удар в близкия ъгъл на Уилсън, но без да затрудни особено Де Хеа. 

Последваха и претенции за дузпа от Черешките за бутане на Шоу срещу Брукс, но сигнал не последва. Все пак в следващите минути Юнайтед се подобри и това даде резултат. 

В 35-ата минута Алексис и Йънг направиха двойно подаване вдясно, след което чилиецът намери отлично Антони Марсиал и оставен непокрит французинът вкара 5-ия си гол във Висшата лига за сезона. 

До почивката Де Хеа направи още едно спасяване след удар на Фрейзър, докато след паузата гостите вече бяха доста по-солидни. Все пак отклоняване на Брукс едва не преодоля испанския вратар. 

След това вече гостите натиснаха. Шоу накара Бегович да се намесва, а след това и Алексис не успя да вкара. В 64-ата минута като по чудо гостите не вкараха. Ашли Йънг стреля в гредата от свободен удар, след което от чиста позиция Рашфорд не успя да вкара, след като Брукс изби от голлинията. Удар на Андер Ерера пък профуча опасно близо до вратата.  

Борнемут обаче също не спираше да атакува и в 81-ата минута Дейвид Брукс стреля, но Давид де Хеа се справи. В 89-ата минута резервата Джеси Лингард стреля в тялото на Бегович, след като бе изведен на чиста позиция. 
 
В 92-ата минута обаче, радостта бе за гостите. Погба центрира отляво, отбраната на Борнемут не успя да изчисти и Маркъс Рашфорд отблизо осигури триумфа на Юнайтед. 
 
Борнемут – Манчестър Юнайтед 1:2
 
1:0 Уилсън 11
1:1 Марсиал 35
1:2 Рашфорд 92
 
Борнемут: Бегович, Франсис, Стив Кук, Аке, А. Смит, Брукс, Лерма, Люис Кук (68 Гослинг), Станислас (91 Сърман), Фрейзър (73 Айб), Уилсън
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Матич, Фред (56 Ерера), Мата (56 Рашфорд), Погба, Марсиал, Санчес (77 Лингард)