Приказката за Манчестър Юнайтед при Оле Гунар Солскяер приключи. ПСЖ удари Червените дяволи насред „Олд Трафорд“ с 2:0 и направи важна крачка към 1/4финалите на Шампионската лига. 

Макар че играха без Неймар и Кавани, парижани изиграха отличен мач, като в началото на второто полувреме нанесоха и своя удар с два гола, а след това можеха да вкарат и повече. 

Домакините стояха добре до почивката, макар че през целия не стигнаха до кой знае колко добри положения. Гостите чакаха своя момент и го използваха, за да нанесат първа загуба на съперника след идването на Оле Гунар Солскяер през декември. 

Реферът показа 10 картона, но сякаш подмина и други ситуации, които заслужаваха подобно наказание. Логично в края Пол Погба беше изгонен и това прави задачата на Юнайтед за реванша да изглежда почти невъзможна. Истината обаче е, че като цяло гостите надиграха опонента си и заслужено спечелиха. 


Оле Гунар Солскяер направи 5 промени от състава победил Фулъм и сред титулярите се завърнаха Ашли Йънг, Ерик Баи, Джеси Лингард, Виктор Линдельоф и Маркъс Рашфорд. За гостите на вратата бе Джанлуиджи Буфон, който стана 4-ият с мач от надпреварата на 41 години или по-възрастен. Останалите са Марко Балота, Марк Шварцер и Олександър Шовковски. Интересна бе нападателната тройка на парижани, която освен Килиан Мбапе включваше Анхел ди Мария и …Дани Алвес!

Домакините стартираха със страхотна енергия и преса в половината на съперника, но гостите не се стреснаха особено и в 6-ата минута Ди Мария стрела опасно от около 20-ина метра, но малко встрани. Домакините отговори с шут в близкия ъгъл на Рашфорд, но Буфон се справи. 

В 16-ата минута Погба проби отдясно, след като се справи с Кимпембе и навлезе в наказателното поле, след което опита подаване по земя, но Буфон пресече и не остави шансове на Лингард да направи добавка. Малко след това Йънг центрира мното опасно отдясно, но Кимпембе успя леко да отклони и това свърши работа. Секунди по-късно Погба стреля по диагонала, но над вратата. 

Последваха малко по-спокойни минути от гледна точка на опасните ситуации, а сблъсъкът продължаваше да се развива равностойно. В 28-ата минута обаче гостите пропуснаха добър шанс. Дракслер чукна топката към Мбапе, който се измъкна зад защитата, но си поведе малко по-силно и не успя да стреля точно, а и Де Хеа се хвърли в краката му. 

Влизаията обаче бяха остри и съдията раздаваше картони без да се колебае. Така се стигна до 39-ата минута, когато Ашли Йънг доста мръсно избута засиления Ди Мария в предпазнаната стена и аржентинецът се удари лошо, но реферът пожали защитника, който освен това имаше жълт картон, но не получи втори. 

Линдельоф опита късмета си от дистанция в 42-ата минута, но Буфон бе покрил ъгъла, а и така или иначе топката мина встрани. До почивката Дани Алвес стреля неубедително от свободен удар, а лошата новина за домакините бе контузията в бедрото на Джеси Лингард, който бе заменен от Алексис Санчес. 

След паузата обаче, ситуацията се промени. ПСЖ взе инициативата и Мбапе стреля опасно с глава в близкия ъгъл, но Де Хеа спаси. Корнерът обаче се оказа фатален за домакините. Ди Мария центрира, а на далечната греда Кимпембе се измъкна и от въздуха прати топката в мрежата – 1:0 за гостите! А само минути по-рано защитникът рискува да получи втори жълт  картон за нарушение срещу Рашфорд, но реферът го пожали. 

Това шокира домакините и малко по-късно опасен удар на Алвес едва не влетя отново във вратата след рикошет в Погба. Ерера не успя да намери целта от воле и в 60-ата минута нещата за Юнайтед станаха още по-неприятни. 

При контра Ди Мария получи отляво, след което подаде безкрайно прецизен пас пред вратата, където Мбапе се измъкна от защитниците и много технично отклони топката в обратния ъгъл – 2:0 за парижани! 

Почти веднага след това френската звезда имаше нова възможност, след като се оказа сам срещу Де Хеа при подаване на Дракслер, но не успя да вкара нов гол. Малко след това испанецът спаси опасен удар и на Бернат. 

След това Юнайтед така и не успя да осъществи кой знае колко серизен натиск и не бе наясно как трябва да превземе вратата на французите, които спокойно се защитаваха. 

Малко преди края нещата за Юнайтед станаха още по-неприятни. Пол Погба получи втори жълт картон и бе изгонен, след като посегна опасно при едно единоборство срещу Дани Алвес и двубоят за него приключи преждевременно, като той ще е аут и за реванша. 

Манчестър Юнайтед – ПСЖ 0:2
 
0:1 Кимпембе 53
0:2 Мбапе 60
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Баи, Линдельоф, Шоу, Матич, Погба, Ерера, Лингард (45+4 Санчес), Марсиал (46 Мата), Рашфорд (84 Лукаку)
ПСЖ: Буфон, Керер, Силва, Кимпембе, Бернат, Маркиньос, Верати (75 Паредес), Алвес, Дракслер, Ди Мария (81 Дагба), Мбапе