Maнчестър Сити се класира по малко скандален и инфарктен начин за 1/2-финалите на ФА Къп, след като със солидна съдийска помощ обърна домакините от Суонзи от 0:2 до 3:2.

Граймс и Селина доста шокиращо дадоха преднина на домакините с попадения в 20-ата и 29-ата минута и "лебедите" удържаха преднината си до почивката.

След почивката обаче Пеп пусна в игра "тежката артилерия" - Стърлинг и Агуеро, които промениха развоя на мача.

Бернардо се възползва от подаване на Кун и намали в 69-ата минута, а в 77-ата минута Стърлинг се препъна в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която бе вкарана от Агуеро.

При повторенията обаче се видя, че Картър-Викър играе с топката и наказателен удар не трябваше да бъде отсъждан, но в тази фаза на турнира няма VAR и нямаше как ситуацията да се провери.

С гол от засада в 87-ата минута Агуеро донесе успеха на тима си и оформи обрата.


Срещата започна изключително агресивно за домакините, които много изненадващо търсеха попадение още от първата минута.

Това обаче отвори пространства за бързите играчи на английския шампион и удар на Сане срещна главата на противниковия страж, а малко след това Джеймс в последния момент попречи на Уокър да засече една хубава топка.

В 20-ата минута Делф препъна Робъртс в наказателното поле и в крайна сметка „лебедите” получиха дузпа.

Граймс застана зад топката и даде изненадващо преднина на домакините в резултата.

Само девет минути по-късно Суонзи стигна и до второ попадение. Дайър бе намерен от Джеймс и пусна топката в наказателното поле към Селина, а бившият играч на Сити с техничен удар в далечния ъгъл удвои аванса на тима си.

Постепенно Сити опита да върне поне едно бързо попадение, но удар на Бернардо бе спасен от стража на „лебедите” в 32-ата минута.

Броени минути след това Суонзи като чудо не допусна гол, след като топката се разходи по голлинията след рикошет в стража на домакините.

Очакванията бяха Сити да започне много силно второто полувреме, но вместо това „гражданите” трудно стигаха до голови шансове в първите минути след почивката.

Пеп Гуардиола взе спешни мерки и пусна в игра „тежката артилерия” в лицата на Стърлинг и Агуеро, които веднага раздвижиха играта.

В 69-ата минута аржентинецът намери Бернардо, който от няколко метра вкара топката в далечния ъгъл.

Така Сити стигна до така желания гол с който намали резултата.

През следващите минути „гражданите” притиснаха здраво противника си и в 78-ата минута Сити получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Картър-Викър срещу Стърлинг.

Зад топката застана Агуеро и нацели страничната греда, но кълбото рикошира в стража на Суонзи и влезе в мрежата, като по този начин резултатът бе изравнен.

След повторенията обаче се видя, че всъщност футболистът на „лебедите” е играл с топката, но в крайна сметка дузпата бе свирена и реализирана.

В 82-ата минута Нордфелд направи УНИКАЛНО спасяване. След удар в гредата Жесус и Агуеро бяха до топката и се виждаше как някой от тях ще я вкара във вратата, но стражът направи фамозно спасяване след удар на гаучоса.

В 87-ата минута Агуеро направи обрата в срещата пълен, след като засече топката след центриране в наказателното поле с глава, но в ситуацията се видя, че имаше категорична засада, което бе втори подарък за „гражданите”.

Суонзи – Манчестър Сити 2:3
1:0 Граймс 20
2:0 Селина 29
2:1 Бернардо 69
2:2 Агуеро 78 дузпа
2:3 Агуеро 87

Суонзи: Нордфелд, Робъртс, Ван дер Хоорн, Картър-Викърс, Граймс, Фултън, Селина, Байърс, Дайър (61 – Асоро), Джеймс, Раутлидж

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Делф (58 – Зинченко), Гюндоган, Давид Силва, Бернардо Силва, Сане (58 – Стърлинг), Марез (64 – Агуеро), Жезус