Манчестър Юнайтед - Барселона, първи четвъртфинален двубой на Шампионската лига. Стадион "Олд Трафорд", 22.00 часа българско време.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Рашфорд, Лингард, Марсиал
Контузени: Байи, Валенсия, Дармиан
Под въпрос: Ерера, Рашфорд, Алексис

Барселона: Тер Стеген, Пике, Ленгле, Алба, Семедо, Бускетс, Видал, Артур, Ракитич, Меси, Суарес
Контузени: Рафиня, Вермаелен
Под въпрос: Дембеле

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!

Прогноза на Gol.bg:

Близо осем години след финала на Шампионската лига на стадион "Уембли" двата колоса отново ще мерят сили в най-престижния европейски клубен турнир. Интересното е, че предходната среща между тях също беше мач за трофея и тя също беше спечелена от каталунците (през 2009 година в Рим).

Преди въпросните две загуби "червените дяволи" не бяха изпитвали вкуса на поражението във финал на КЕШ/Шампионската лига. И докато Барса продължи да бъде постоянен фактор в турнира на богатите, то английският клуб загуби позиции през последните сезони.

Сега обаче еуфорията на стадион "Олд Трафорд" отново е налице и до голяма степен заслугата е на утвърдения за постоянен мениджър Оле Гунар Солскяер. Норвежецът върна емоцията в съблекалнята и успя да впрегне огромния потенциал, с който разполага, за разлика от своя предшественик Жозе Моуриньо.

Барселона показва големи пробойни в отбрана напоследък, но пък капитанът Лионел Меси не спира да демонстрира класата си и да носи отбора на гърба си. Бълхата е кошмар за британците, защото им вкара и в двата споменати финала. Той има 22 гола в 30 мача с английски отбори, което прави противниците от Висшата лига неговите любими след тези в Испания.

Това ще бъде мач №12 между двата европейски гиганта, като до момента каталунците имат леко предимство от 4:3 победи. При последната елиминационна среща между тях обаче Юнайтед спечели с 1:0 на своя стадион и след 0:0 на испанска земя се класира за финала в Шампионската лига през 2008 година, когато грабна и трофея.

На свой терен "червените дяволи" имат две победи и две равенства срещу Барселона, но пък спечелиха само два от последните 15 мача с испанци, като в последните шест имат само три ремита. На "Олд Трафорд" английският клуб има само една победа в последните осем мача срещу представители на Ла Лига. Като цяло в елиминационна фаза Юнайтед има 6 класирания и 8 отпадания срещу испанци.

В същото време Барселона има само една загуба в последните си 13 мача с англичани, продължавайки напред в 14 от 24 елиминационни двубоя с представители на тази страна. Все пак е за отбелязване, че "блаугранас" нямат победа (две равенства и цели четири поражения) при гостуване в последните шест елиминационни случая в Шампионската лига.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Барселона 1:1