Оставането на Манчестър Юнайтед извън Шампионската лига ще има сериозни финансови последствия за играчите, като най-много ще усетят това най-високо платените футболисти, сред което спряганият за трансфер Пол Погба. 

Вчера Червените дяволи се изложиха здраво, след  като не успяха да победят Хъдърсфийлд и двубоят завърши 1:1. Според медиите на Острова при това положение заплатите на всички футболисти ще бъдат намалени за следващата кампания с между 20 и 25%. 

Твърди се, че възнаграждението на френския полузащитник ще падне от около 300 000 паунда седмично до 225 000, а освен това ще загуби и сериозният бонус от 1,8 милиона лири, който е щял да получи при класиране за топнадпреварата на Европа. 

Това естествено увеличава шансовете Погба да премине в Реал Мадрид, където обаче също не са готови да му плащат огромна заплата, тъй като трансферната сума за халфа ще бъде наистина сериозна. 

Въпреки това обаче играчът може да предпочете да премине на „Бернабеу“, където все пак ще играят в Шампионската лига, а и амбициите са Реал да се върне на върха в Испания и Европа, докато при Манчестър Юнайтед това изглежда доста трудно да се случи.