22-годишният полузащитник Франсиско Себастиан Кордова, който играе в Америка (Мексико Сити), е голямата трансферна цел на Манчестър Юнайтед за зимния пазар, съобщават Дейли Рекърд и Гардиън.

Скаутите на "Червените дяволи" са гледали приятелския мач между националните отбори на Мексико и Тринидад и Тобаго (2:0), в който халфът се отличи с асистенция.

Освен Юнайтед, интерес към младия халф имат още Севиля и португалския Бенфика. В клуба си той се представя много силно и в последните си седем мача е вкарал 3 гола. Първата му покана в националния отбор дойде през февруари тази година, но тогава, както и в следващите три мача оставаше само на пейката, без да играе. Въпреки това, до момента той върви само нагоре.

Атакуващ полузащитник, втори нападател или ляв халф- това са позициите, на които може да играе Кордова, а цената му за момента е 4 милиона паунда.

В Манчестър Юнайтед се надяват, че Кордова ще бъде привлечен още през януари и ще има време да се адаптира до лятото, когато отборът им трябва бъде сериозно подобрен.