Маркъс Рашфорд прати Манчестър Юнайтед 1/4финал в турнира за купата на Лигата, след като реализира на два пъти и донесе 2:1 на своя тим насред „Стамфорд Бридж”. 

Червените дяволи победиха Сините за втори път през сезона и спряха серията на лондончани от 7 поредни победи във всички турнири. 

Сблъсъкът бе равностоен, но Рашфорд вкара от две статични положения, като вторият му гол бе наистина забележителен и така хората на Оле Гунар Солскяер записаха трети пореден успех във всички турнири. 

В състава на Челси имаше 6 промени от победата над Бърнли, като авторът на хеттрик Кристиан Пулишич запази мястото си. Гостите обаче бяха доста солидни, като в състава имаше само 4 промени от сблъсъка с Норич, а Лингард, Дан Джеймс и Рашфорд стартираха в атака. 

В началото добрите положения липсваха, въпреки че и двата тима се стараеха. Първата ситуация бе за гостите, след като в 13-ата минута Мактомини получи на добра позиция, но стреля неточно. 

Юнайтед натисна и по-добрите действия на тима дадоха резултат, когато Дан Джеймс проби в наказателното поле, където бе съборен от Маркос Алонсо. Маркъс Рашфорд този път не даде шансове на Кабайеро и вкара, след като през уикенда пропусна от бялата точка срещу Норич. 

В следващите минути Сините така и не успяха да стигна до нещо опасно. Рашфорд стреля отново за гостите, но не затрудни вратаря на лондончани. До почивката пък не се случи нищо и паузата дойде при аванс за Юнайтед. 

В началото на втората част Челси стигна до добра ситуация и трябваше да изравни. Алонсо подаде от крилото по земя, а Хъдзън-Одой бе на няколко метра пред вратата, но не успя да стреля добре и пропусна, след като трябваше да вкара. 

Последваха претенции за дузпа за игра с ръка на Рохо, които обаче бяха подминати. Пулишич стреля неточно, за да се стигне все пак до заслуженото равенство. В 61-ата минута Батшуай овладя една топка и тръгна напред, а след като стигна до границата на наказателното поле стреля отлично и направи 1:1. 

Юнайтед обаче успя да се окопити и в 73-ата минута си върна аванса след страхотен гол. Маркъс Рашфорд стреля отлично от свободен удар от около трийсетина метра и Кабайеро нямаше шанс да спаси. 

До края лондончани така и не успяха да стигнат до добри положения, като Ковачич стреля твърде неточно при една ситуация и в крайна сметка се стигна до разочарование за Франк Лампард. 

Челси – Манчестър Юнайтед 2:1
 
0:1 Рашфорд 25 дузпа
1:1 Батшуай 61
1:2 Рашфорд 73
 
Челси: Кабайеро, Джеймс, Зума, Гуехи, Алонсо, Гилмор (70 Маунт), Жоржиньо, Ковачич, Хъдзън-Одой, Пулишич (70 Педро), Батшуай (79 Ейбрахам)
Ман Юнайтед: Ромеро, Уан-Бисака, Линдельоф (66 Марсиал), Магуайър, Рохо, Уилямс, Мактомини, Фред, Лингард (67 Перейра), Джеймс, Рашфорд (80 Йънг)