Евертън изненада неприятно Манчестър Юнайтед и врътна реми 1:1 при визитата си на "Олд Трафорд", като това се случи в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига.

Доста интересно е да се отбележи, че в момента "карамелите" дори нямат постоянен наставник, но въпреки това отборът взе точка от тима на Оле Гунар Солскяер.

След този мач "червените дяволи" са 5-и в класирането с актив от 25 точки, докато мърсисайдци заемат 16-ата позиция с 18 пункта.

Гостите поведоха след автогол на Линдельоф в 36-ата минута, но с попадение на резервата Гринууд в 78-ата минута Юнайтед се добра до ремито. 


Срещата започна с изключително високо темпо и домакините първи стигнаха до добра ситуация за гол, като при рикошет топката се озова в Лингард, който се завъртя и стреля, но така и не успя да отправи точен удар.

Малко след това обаче и "карамелите" имаха добър шанс, след като Холгейт се опита да прехвърли Де Хеа, но испанецът в крайна сметка не позволи това да се случи и в крайна сметка изби топката в корнер.

Преди първия четвърт час Рашфорд стреля от трудна позиция, но топката премина покрай вратата.

Малко след това пък Джеймс се озова очи в очи срещу Пикфорд, но и неговият удар бе неточен. Макар и доста изненадващо гостите стигнаха до попадение в 36-ата минута след автогол на Линдельоф, който след центриране от корнер удари кълбото и то влезе във вратата.

Последва разглеждане на ситуацията от VAR заради съмнение за нарушение, но попадението бе зачетено. 

До почивката нямаше повече ситуации, като в крайна сметка гостите успяха да задържат аванса си.

Второто полувреме започна с добро темпо, но головите положения по време на него не бяха толкова много.

В 70-ата минта Линдельоф отправи мощен удар, който обаче премина малко над напречната греда и така пропусна да изравни. 

Това обаче успя да стори Гриндууд в 78-ата минута. Той отправи много коварен удар по земя от границата на наказателното поле в близкия ъгъл и възстанови статуквото.

До самия край нямаше повече попадения.

Манчестър Юнайтед - Евертън 1:1
0:1 Линдельоф 36
1:1 Гринууд 78 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Фред, МакТоминей, Джеймс (86 - Мата_, Лингард (65 - Гринууд), Рашфорд, Марсиал

Евертън: Пикфорд, Кийн, Мина, Дин (25 - Бейнс), Коулман, Иуоби, Дейвис, Холгейт, Бернард (70 - Кийн), Калвърт-Люин, Ричарлисон