Самочувствието на футболистите на Ливърпул нарасна значително по време на серията без загуба в английското първенство, но Роберто Фирмино предупреди, че той и неговите съотборници не могат да си позволят отпускане. Именно бразилецът е в основата на силните резултати на тима в последно време, отбелязвайки 6 гола в най-скорошните си 5 мача. Той вкара решителни попадения на клубния мондиал срещу Монтерей (полуфинал) и Фламенго (финал), след което наказа 2 пъти Лестър и донесе успеха с 1:0 над Тотнъм през уикенда.

Сега формата на тима е впечатляваща, но има много път, който да бъде извървян. През уикенда предстои голямото дерби срещу Манчестър Юнайтед и именно Фирмино с формата си показва, че е най-голямата заплаха за червените дяволи (неделя от 18:30 часа). "Миналата година ударихме греда и бяхме разочаровани. Този сезон имаме нов шанс и всичко е в нашите ръце. Трябва да продължаваме да играем по този начин, да работим, да излизаме на терена с бистър ум и характер на победители. Играем мач за мач, подхождаме към всеки от тях с манталитет на шампиони и ще видим докъде ще ни отведе това. Разбира се, че имаме по-голямо самочувствие в момента. Просто печелим всички възможни мачове и е нормално да бъдем все по-уверени. Трябва да запазим това настроение", каза Фирмино, цитиран от "Тема спорт".

След победата над Тотнъм през уикенда мениджърът Юрген Клоп определи Роберто като страхотен футболист. Двамата изградиха силна връзка помежду си след пристигането на германеца и нападателят стана основна фигура в похода към трофея от Шампионската лига. Запитан какво точно Клоп промени в играта му, 28-годишният Фирмино заяви: "Много. Познаваме се още от мачовете срещу Дортмунд в Германия. Зарадва ме много информацията, че той ще бъде мениджър на Ливърпул, защото е германец и аз имам германско мислене. Той промени клуба адски много и в различни отношения - тактически и психически. Виждате как изглеждаме днес. Трансформацията се случи не само заради него, но основно заради него. Радвам се, че имам възможността да играя под ръководството на този страхотен мениджър".