Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд критикува трансферната политика на клуба след загубата с 0:2 от Бърнли на "Олд Трафорд".

"Гледаш някои от новите попълнения и се чудиш наистина ли са в Юнайте. Въпросът е кой ги купува, мениджърът ли, клубът ли? Бяха похарчени 600 милиона паунда за този отбор, но най-добрите му играчи са от школата. Това говори достатъчно за работата по селекцията, която е под всякаква критика", заяви Фърдинанд.

Той даде за пример големия съперник Ливърпул, който е на върха във Висшата лига с едва 2 изгубени точки от началото на сезона. "На "Анфийлд" купуват играчите, които са най-подходящи за тяхната тактика. И това не е в краткосрочен план. Отборът  се нуждае от човек, който идва с разбиране какво трябва да се направи. Трябва да съберем всичко в едно и да не търсим проблема в едно. Обичам този клуб и му пожелавам всичко най-добро. Но след победата над ПСЖ, отборът се движи по много неравен път", добави Фърдинанд, който с екипа на "червените дяволи" е печелил всичко възможно, включително 6 титли на Англия.

Вижте пълното класиране във Висшата лига

След 24 кръга във Висшата лига Юнайтед заема 5-то място с 34 точки, на 6 т. от 4-ия Челси.