Пол Погба почти сигурно ще напусне Манчестър Юнайтед през това лято. Той бе напът да си тръгне още преди година, но в крайна сметка остана на „Олд Трафорд".

Сега обаче няма връщане назад и французинът е готов да се възползва от член 17 в правилника за трансферите на ФИФА, който позволява на футболиста да откупи правата си от клуба, при положение, че вече е играл за отбора в продължение поне на 3 години.

Обезщетението за късането на договора зависи от броя на годините, които му остават по договор, и от разходите, направени от клуба. Юнайтед плати 105 милиона за Погба през лятото на 2016 година и според прогнозите халфът трябва да върне между 50 и 60 милиона, за да се отскубне от прегръдката на „червените дяволи", пише Фокус.

Известно е, че Пол Погба желае да продължи кариерата си в Реал Мадрид, който упорито го ухажваше миналото лято, пред перспективата да се върне в Ювентус. Юнайтед също вече е склонен да се раздели с футболиста, който определено демонстрира нежеланието си да остане на Острова.