Бившата звезда на Милан, Реал Мадрид и Бразилия – Кака реши все пак да прекрати кариерата си и спира с футбола на 35-годишна възраст. 

Атакуващият футболист се колебаеше дали да продължи да играе, след като стана ясно, че няма да продължи договора си с Орландо. 

Заговори се, че може да замине за Китай, но в крайна сметка днес той публикува съобщение в Туитър, с което официално обяви краят на кариерата си: „Постигнах повече, отколкото можех да си представя. Готов съм за следващото пътуване” написа той.  

„Готов съм да продължа във футбола с друга роля, но повече няма да бъда професионален спортист. Бих искал да бъда треньор или спортен директор, някой между терена и клуба” заяви след това пред „Глобо” Кака. 

Той започна кариерата си в Сао Пауло, след което най-добрите му години определено бяха в Милан, където спечели титлата и Шампионската лига през 2007-а. Реал Мадрид го купи за 67 милиона евро през 2009, но влиянието му не бе такова каквото се очакваше и след нов престой в Милан, замина за Орландо. 

За националния отбор на Бразилия той записа 92 участия, като вкара 29 гола и бе част тима, който през 2002-а вдигна световната титла.