Милан удари с 2:1 Лацио на "Сан Сиро" и записа страхотна шампионатна победа. След този успех "росонерите" се изкачиха до шестото място в класирането и събраха 34 точки.

Така момчетата на Дженаро Гатузо вече мечтаят за местата даващи право на евроучастие. От своя страна Лацио изигра добър мач, но не се възползва от шансовете си и логично загуби. Столичани остават на трето място с 46 пункта.

Головете за Милан забиха Патрик Кутроне (15) и Джакомо Бонавентура (44), точен за гостите бе Адам Марушич (20). По този начин Милан успя да се реваншира пред феновете си за загубата от "орлите" по-рано през сезона с 1:4.


Милан започна мощно мача и още в началото наложи здрава преса. В третата минута Сусо стреля силно от дъгата на пеналта, но топката излезе в аут. Последва и тупалка на Хакан Чалханоглу, но отново не се стигна до гол.

"Росонерите" продължиха да доминират и логично вкараха. В 15-ата минута Хакан Чалханоглу намери Патрик Кутроне и той опъна мрежата за 1:0. Радостта на домакините обаче бе кратка и само след пет минути Лацио успя да изравни.

Тогава Лукас асистира на Адам Марушич и той прати топката във вратата на Милан за 1:1. Страхотно начало на мача, като положенията пред двете врати продължиха да се редуват едно след друго.

Първо Сусо изпусна за Милан, а след това неточен пред гола бе Милинкович-Савич за Лацио. Малко по-късно римляните чрез Луис Алберто треснаха и горната греда на миланистите.

Към края на полувремето домакините вдигнаха темпото и натиснаха сериозно гостите си. В 41-ата минута с пропуск се отчете Хакан Чалханоглу, малко по-късно и Сусо не успя да вкара.

Така дойде 44-ата минута, когато Давиде Калабрия направи страхотно центриране отдясно и с глава Джакомо Бонавентура опъна мрежата за 2:1.

Страхотното темпо продължи и през второто полувреме, като в неговото начало Лацио можеше да изравни, но Бастос пропусна. Последва и грубо нарушение на Лулич, който логично бе декориран в жълто.

В 53-ата минута Патрик Кутроне се освободи от защитата на гостите и стреля силно, но до гредата. Следващите минути бяха за Лацио, като столичани натиснаха здраво, но отново не успяха да изравнят, като най-голям пропуск направи Сергей Милинкович-Савич, който с глава нямаше шанс да вкара.

След час игра отново Сергей Милинкович-Савич стреля неточно. Тези положения стреснаха домакините и те изнесоха играта в по-предни позиции.

В 70-ата минута Джакомо Бонавентура залъга отбраната на "орлите", но се засуети и изпусна. До края Лацио натисна и се опита да изравни, но нямаше шанс и така Милан заслужено си взе победата и трите точки.

Милан - Лацио 2:1

Голмайстори: 

1:0 Патрик Кутроне (15)

1:1 Адам Марушич (20)

2:1 Джакомо Бонавентура (44)