Приказката за Лудогорец приключи, след като "орлите" загубиха с 0:3 от Милан в първия 1/16-финал от Лига Европа между двата отбора, който се игра в Разград.

Галерия

Преди срещата домакините обявиха бойка готовност да стъжнат вечерта за гранда от Милано.

В крайна сметка обаче опитът на италианския колос си каза думата и тимът на Дженаро Гатузо спечели.

Кутроне успя да даде аванс на гостите в 44-ата минута, а в 63-ата Родригес удвои аванса им. Третото попадение бе дело на Борини в продължението.

След този резултат се очертава реваншът на "Сан Сиро" като цяло да бъде протоколен. 


Срещата започна с добро темпо и още в 3-ата минута Кеси отправи силен удар, който премина покрай вратата на Ренан.

Минути след това домакините получиха добър шанс да стигнат до нещо интересно и Лукоки стреля директно от фаул, но топката премина встрани от вратата.

В 15-ата минута Абате отправи силен удар, който обаче бе много неточен и топката излезе в аут.

Пет минути след това Кутроне имаше шанс да вкара, но топката се отби от крака на Пластун и излезе в корнер.

В 22-ата минута Сисиньо пробва далечен удар, но в крайна сметка топката излезе в аут.

В 31-ата минута Лудогорец имаше интересно положение. След едно центриране, Донарума се размина с топката и Шверчок можеше да се разпише, но не успя да насочи с глава кълбото към мрежата.

Десет минути по-късно Бонавентура се справи със Сисиньо и отправи мощен удар, който премина над напречната греда и излезе в аут.

В самия край на полувремето Кутроне успя с глава да засече прекрасно центриране в наказателното поле и прати топката в мрежата, за да даде аванс на "росонерите" в резутата. 

Пет минути след почивката Марселиньо можеше да изравни, но ударът му от няколко метра бе прекалено слаб и в крайна сметка Донарума се справи.

В 55-ата минута Дяков бе на косъм да се разпише, но неговият силен удар разтресе напречната греда. 

Три минути след това Марселиньо отправи удар от дистанция, който премина над вратата. 

В 62-ата минута Моци фаулира безмислено Кутрона и съдията отсъди дузпа за гостите, която бе реализирана минута по-късно от Родригес.

През следващите минути нямаше абсолютно никакви положения през двете врати и се забеляза сериозен спад в играта и на двата отбора.

Така до края на мача домакините нямаха шанс дори за почетно попадение, а Борини направи резултата класически в 91-ата минута на срещата и оформи крайния резултат. Той оползотвори пас на Силва и вкара топката във вратата на "орлите". 

ЛУДОГОРЕЦ - МИЛАН 0:3
0:1 Кутроне 45
0:2 Родригес 63 дузпа
0:3 Борини 90+1

Лудогорец: Ренан, Моци, Сисиньо, Пластун, Дяков, Саша, Анисе, Марселиньо, Лукоки (82 - Ковачев), Мисиджан, Шверчок (46 - Вандерсон)

Милан: Донарума, Бонучи, Абате (59 - Родригес), Романьоли, Калабрия, Билия, Бонавентура, Чалханоглу (75 - Борини), Кеси, Сусо, Кутроне (65 - Андре Силва)