Милан постигна драматична победа при гостуването си на Дженоа в мач от 28-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" се наложиха с 1:0 на стадион "Луиджи Ферарис" с гол на резервата Андре Силва в 94-ата минута.

Сблъсъкът в Геноа беше напечен и интересните положения пред двете врати не липсваха. По един гол на "грифоните" и "росонерите" беше отменен, а Андрей Гълъбинов започна титуляр за домакините и игра до 75-ата минута, когато беше сменен.

С успеха Милан събра 47 точки, остава на 6-то място, но запази шансове за заветната цел - класиране в Топ 4. Дженоа пък заема 13-та позиция с 30 т.


Андрей Гълъбинов поведе атаката на домакините в тандем с опитния Горан Пандев в схема 3-5-2. Дженаро Гатузо заложи на традиционното за него 4-3-3. Като десен защитник започна нападателят Фабио Борини, който смени Давиде Калабрия играе Фабио Борини. Никола Калинич пък беше предпочетен пред младия Патрик Кутроне.

Първото полувреме на "Луиджи Ферарис" мина без голове, но интересните положения пред двете врати не липсваха. В 8-ата минута Джакомо Бонавентура проби по дясното крило, навлезе към центъра и стреля, но в аут.

120 секунди по-късно и пред Никола Калинич се откри добра възможност да открие резултата. Сръбският национал насочи топката в долния десен ъгъл, но Матия Перин с чудесна намеса изби.

В средата на полувремето Дарко Лазович се опита да намери Андрей Гълъбинов, но той не успя да стигне до кълбото. В края на частта дойдоха най-напечените моменти. Първо майсторът на фаулове Хакан Чалханоглу стреля от своя специалитет, но право в ръцете на Перин.

В 38-ата минута и пред Гълъбинов се откри добра възможност, но Джанлуиджи Донарума спаси удара му. По-късно шут на Диего Лаксалт излезе в аут. В 45-ата минута настъпи моментът и съдията Майкъл Фабри да се озове в центъра на вниманието.

След изпълнение на корнер, се получи разбъркване, при което Бонавентура успя да бутне топката във вратата. Голът обаче беше отменен, тъй като италианският национал се намираше в положение на засада.

Малко след началото на второто полувреме Лука Ригони засече центриране от фаул и с глава прати топката в мрежата. И това попадение обаче беше отменено за засада. По-късно Ервин Зуканович засече мощно с глава, но на сантиметри от целта.

Милан отговори с индивидуален пробив на Бонавентура, който завърши с неточен изстрел. В 73-ата минута Сусо нахлу в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но за сетен път топката излезе в аут. Малко по-късно гостите спечелиха нарушение на ъгъла на наказателното поле. Зад топката застана Сусо, който не уцели вратата.

В продължението Франк Кеси можеше да донесе победата за Милан, но Перин улови шутът му по земя. В ответната атака Джанлука Лападула засече центриране с глава, но прати топката над напречната греда.

Така се стигна до 94-ата минута, когато Сусо центрира в наказателното поле и Андре Силва с глава донесе успеха за гостите.

Дженоа – Милан 0:1

Голмайстор: Силва (90+4)

Дженоа: Перин, Бирашки, Споли, Зуканович, Лаксалт, Лазович, Хилемарк, Бертолачи, Ригони (74-Омеонга), Пандев, Гълъбинов (74-Лападула)
Треньор: Давиде Балардини

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Бонучи, Борини, Кисие, Билия, Бонавентура, Чалханоглу (68-Силва), Сусо, Калинич (60-Кутроне)
Треньор: Дженаро Гатузо

Генуа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Майкъл Фабри
Жълти картони: Бертолачи (Дженоа)