Ювентус победи Милан с 3:1 в двубой от 30-ия кръг на Серия А, игран на стадион "Алианц Стейдиъм"

Футболистите на треньора Масимилиано Алегри стигнаха до успеха след голове на Пауло Дибала (8), Хуан Куадрадо (79) и Сами Кедира (88). Едно попадение за гостите отбеляза бившият защитник на торинци Леонардо Бонучи.

След тази победа Ювентус се откъсна на върха и вече е със 78 точки, с 4 повече от втория Наполи, който днес завърши 1:1 със Сасуоло. Милан пък все още е в зона Европа, намирайки се на 6-ото място с 50 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uqKCljPbGcg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия през седмицата бивш треньор на Наполи, Фиорентина и Торино Емилиано Мондонико, който почина на 71-годишна възраст. 

Домакините поведоха в резултата още в 8-ата минута. Миралем Пянич подаде хитро към Пауло Дибала на метър от наказателното поле. Аржентинецът овладя майсторски, завъртя се и с мощен удар прати топката в долния десен ъгъл вратата на Джанлуиджи Донарума.

Това събуди гостите и те пропуснаха добра възможност да изравнят в 16-ата минута. Хакан Чалханоглу центрира много добре отляво. Андре Силва успя да играе с глава, но топката мина мина леко встрани от дясната греда.

В 28-ата минута Леонардо Бонучи изравни резултата. Бившият защитник на Юве се извиси над всички при центриране от ъглов удар на Чалханоглу и с глава прати топката зад гърба на Джанлуиджи Буфон. 

В следващите минути гостите се опитаха да наложат висока преса дълбоко в половината на Юве, която до някаква степен намали офанзивните действия на домакините.

В края на полувремето съдията Паоло Мацолени прибегна до услугите на системата за видеоповторение, за да се убеди, че Бонучи е играл неволно с ръка в наказателното поле след корнер на домакините. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част двата отбора продължиха да се надлъгват в средата на терена, като на няколко пъти футболистите си изпуснаха нервите, което наложи намесата на Мацолени.

В 55-ата минута зверска тупалка извън наказателното поле на Чалханоглу срещна горната греда на Буфон. Топката попадна в Сусо, който имаше достатъчно време да си я нагласи, но я прати в близост до легендата на домакините и той я изби в ъглов удар.

В следващите минути надиграването в средата на терена продължи, но така и не се стигаше до опасни положения пред някоя от двете врати. 

В 70-ата минута Джакомо Бонавентура се възползва от  перфектен до сантиметри пас в наказателното поле и изстреля топката точно над напречната греда.

Две минути по-късно Миралем Пянич опита опита да прониже вратата от пряк свободен удар. Босненецът прехвърли стената, но също така и горната греда на Донарума.

В 79-ата минута резултатът стана 2:1. Сами Кедира бе изведен в наказателното поле. Халфът предостави прекрасна топка към скоростно нахлуващият Хуан Куадрадо, който с глава препарира младия страж на Милан.

В края на двубоя Сами Кедира оформи крайния резултат. Халфът получи топката на границата на наказателното поле, след което с перфектен изстрел прати топката във вратата за 3:1.

Ювентус - Милан 3:1

Голмайстори: Пауло Дибала (8), Леонардо Бонучи (28), Хуан Куадрадо (79), Сами Кедира (88)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бенатия, Киелини, Пянич (Бентанкур 76'), Кедира, Матюиди (Куадрадо 61'), Лихтщайнер (Коща 46'), Асамоа, Дибала, Игуаин
Треньор: Масимилиано Алегри

Милан: Д. Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Билия (Монтоливо 76'), Кеси, Бонавентура, Сусо, Чалханоглу (Кутроне 82'), Силва (Калинич 64')
Треньор: Дженаро Гатузо

Торино, стадион "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Паоло Мацолени