Милан извъртя 1:1 при гостуването си на Аталанта и си гарантира място в Лига Европа.

Росонерите обаче трябва да потреперят още седмица, за да се разбере дали ще се класират директно в групите или ще трябва да преминат през предварителните кръгове на надпреварата.

Точен за Милан бе Франк Кесие (60), попадението за домакините вкара Андреа Масиело в 92-ата минута. При успех "росонерите" си гарантираха шестото място в класирането, но сега трябва да изчакат до следващия уикенд, когато ще се реши всичко.

В момента Милан е на заветното шесто място с точка преднина пред Аталанта и четири пред Фиорентина. Именно "виолетовите" ще се борят с Аталанта за седмата позиция, като в последния кръг те гостуват на "росонерите".

Срещата на "Атлети Адзури д'Италия" пък премина под проливен дъжд, което допълнително накъса играта и не позволи да се получи качествен футбол. На терена преобладаваха единоборствата и грубите прояви, а головите положения бяха рядкост.

Двата отбора пък завършиха мача в намален състав, след като червени картони получиха Рафаел Толой (Аталанта - 65 мин.) и Рикардо Монтоливо (Милан - 75 мин.). Отделно от това бяха вдигнати и цели 10 жълти картони.