Още по темата

 

От 1-ви до 6-ти юли град Трявна бе гостоприемен домакин на 120 таланти  - участници в детския футболен лагер на италианския гранд.  След това издание броят на децата, които през последните години имаха щастието да са част от емоцията Милан вече надхвърля 1000, което утвърждава Milan Academy Junior Camp като най-авторитетния и голям детски футболен форум в България.

На церемонията по закриването днес в Трявна, своето задоволство от този факт, както и от високите оценки на ръководството на Академията в Милано за организацията и провеждането на камповете в България, изрази г-н Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp за България,  благодарение на който българските деца от 2011 година имат шанса да станат поне за няколко дни част от футболната магия на седемкратния европейски шампион.

Шест дни Възрожденска Трявна бе огласявана от химна на Милан и ентусиазирания детски поздрав Forza Milan в началото и в края на всяка от десетте тренировки водени от седем от най-авторитетните специалисти от академията на Милан, асистирани от своите български колеги.

Кампът и запечатаните от фотоапаратите моменти ще останат със сигурност за цял живот в сърцата на децата и те дълго ще рзаказват за тази седмица, връщайки се днес в родните си места.

След края на церемонията, на която участниците изпълниха уникална хореография, деца, треньори, организатори и родители с много емоции, тъга и малко сълзи в очите се раделиха, а екипът на Milan Academy Junior Camp Bulgaria замина за Несебър, където от 6 до 11 август ще се проведе седмото и второ за тази година издание.

В разгара на лятото, г-н Николай Димитров, кмет на община Несебър и модерната база на ОФК”Несебър” ще бъдат домакини на повече от 130 деца от България, Украйна, Италия, САЩ, Великобрирания и други страни, които към момента са заявили своето участие във форума на морето.

Преди края на тази година в плановете на Milan Academy Junior Camp Bulgariа е заложен и старт на още две от програмите на Милан - Milan Experience и Milan Weekend Program , а през 2018 година , поради големия интерес, да се проведат три или четири лагера в България, локациите за които предстои да се изберат.

Повече информация, снимки и видеа за лагера в Трявна, както и за предстоящия Milan Academy Junior Camp в Несебър можете да намерите на официалния сайт за България www.milanacademyjuniorcamp.bg.