Милан завърши 1:1 като гост на Бетис и направи шансовете си за класиране в следващата фаза на Лига Европа леко сложни. Джовани Ло Селсо бе дал аванс на испанците в 28-та минута, а в 62-та Сусо изравни след центриране от свободен удар. 

Така след 4 мача в Група F на турнира Милан има 7 точки, но е на третото място. Олимпиакос е със същия актив, но с по-добра голова разлика. Бетис е лидер с 8 точки, а Дюделанж все още не може да отлепи от нулата. 

Милан излезе с шест промени в състава си в сравнение със загубата от предишния мач, като в тима не бе Гонсало Игуаин, който получи травма в последния мач. Бетис не се трогна особено и отново поведе рано в мача. Още в 12-та минута Фирпо Жуниор центрира от лявото крило и намери Джовани Ло Селсо сам на точката на дузпата. Аржентинецът си овладя топката и с лекота реализира за 1:0. 

След половин час игра отново Фирпо Жуниор бе на път да изработи гол, когато подаде към Санабрия, но нападателят прати топката покрай гредата. 

“Росонерите” опитаха да реагират, но Сусо и Чалханоглу пропуснаха изгодни ситуации. След почивката Милан опита да увеличи оборотите, но в началните минути Сусо и Кутроне не действаха добре при отдали им се възможности. 

В 60-та минута стреля мощно от границата на наказателното поле, но Пау Лопес показа страхотен рефлекс. Само две минути по-късно стражът на испанците нямаше шанс. Сусо центрира от свободен удар, топката мина през няколко играчи и влезе в мрежата зад Пау Лопес.

Малко след това Милан можеше да стигне до пълен обрат. В 64-та минута Фабио Борини се оказа на стрелкова позиция и стреля мощно, но Лопес отново отрази.

В 88-та минута Бетис бе близо до това да стигне до победата, след като Кристиан Тейо бе намерен в наказателното поле на Милан и стреля, но Пепе Рейна с хубава намеса запази точката на тима си. 

Бетис - Милан 1:1 

1:0 Джовани Ло Селсо 28’

1:1 Сусо 62’

Бетис: Лопес, Манди, Бартра, Федал, Карвальо, Ло Селсо, Каналес, Тейо, Жуниор, Хоакин (67 - Гуардадо), Санабрия (74 - Лорен)

Милан: Рейна, Родригес, Сапата, Мусакио (83 - Романьоли), Лаксалт (77 - Абате), Бакайоко, Кеси, Чалханоглу (89 - Бертолачи), Борини, Сусо, Кутроне

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bt6yJ0fI_Tw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>