Треньорът на Милан Дженаро Гатузо разкри, че играчите му са намерили нещо допълнително, за да се справят с трудния момент, който изживява тимът. „Росонерите“ изпуснаха победата като гост на Лацио, след като допуснаха изравнителен гол за 1:1 в 94-та минута.

„Случват се подобни неща във футбола. Но разликата направи Франческо Ачерби, който ни създаде много проблеми с физическото си присъствие в нашето наказателното поле. Сега ще опитаме да гледаме напред и да възстановим контузените. Не очакваме позитивни новини в следващите няколко седмици, така че ще дадем повече игрово време на футболисти, които не играха много досега.

Отборът намери нещо допълнително, за да се справи с този труден момент, а подготовката ни за мача с Лацио беше страхотна. Няма да бързаме с връщането в игра на контузените, защото искаме да отложим допълнително усложнение в състоянието им“, каза Гатузо, който коментира и слуховете за Златан Ибрахимович.

„Ще видим, но точно сега искам да се фокусирам върху това, с което разполагам. Няма нужда да мислим за нещо различно. Искам да подготвя отбора си по най-добрия начин“, допълни треньорът на Милан.