Милан постигна неочаквано трудна победа над аутсайдера в Лига Европа Дюделанж.

На своя стадион "Сан Сиро" "росонерите" се наложиха с 5:2, но в 49-ата минута изоставаха в резултата с 1:2 и бяха изправени на нокти. Влизането в игра на Сусо обаче се оказа отличен ход от Дженаро Гатузо и след това италианците стигнаха до четири безответни попадения. Две от тях обаче бяха автоголове, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя.

С успеха Милан събра 10 точки и вече еднолично е на 2-ро място кръг преди края. Лидерът Бетис има 11т., Олимпиакос, който загуби в Испания, остава със 7 т. Дюделанж е без актив.


Гонсало Игуаин очаквано поведе атаката на Милан. До него действаше Патрик Кутроне, а Ален Халилович направи официален дебют за "росонерите", след като до този момент беше пренебрегван от Дженаро Гатузо. За гостите стартира Едисон Йорданов.

Очаквано Милан започна по-добре и още в 6-ата минута удар на Гонсало Игуаин премина покрай целта. Италианците продължиха да натискат и после вратарят Ландри Бонефой спаси изстрели на Хакан Чалханоглу и Ален Халилович.

В 21-ата минута логичното се случи и Милан поведе. Игуаин с пета намери Патрик Кутроне, който овладя, завъртя се и отправи слаб шут. Вратарят на гостите обаче позволи топката да мине под плонжа му за 1:0!

Дюделанж изненадващо изравни в 39-ата минута. След изпълнение на корнер, няколко футболисти се разминаха с кълбото и то стигна до Доминик Щолц. И той с бомбен удар матира Пепе Рейна за 1:1!

В 49-ата минута шокът на "Сан Сиро" стана пълен. Кристиан Сапата допусна груба грешка в защита, след като топката мина покрай него. Това позволи на Давид Турпел да се озове на чиста позиция и с удар в далечния ъгъл направи пълен обрат – 2:1 за Дюделанж!

Дженаро Гатузо веднага взе мерки и пусна на терена Сусо. И този ход даде резултат. В 66-ата минута Чалханоглу центрира отляво и Стелвио, притискан от Кутроне, си заби автогол за 2:2! Само 4 минути по-късно турският национал се разписа за 3:2! Той получи пас от Игуаин и с мощен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на вратаря. 

В 78-ата минута Дюделанж си вкара втори автогол и интригата в мача приключи. При центриране от фаул Том Шнел се опита да изчисти, но вместо това забоде топката в собствената си врата. 

Крайното 5:2 оформи резервата Фабио Борини в 81-ата минута. Нападателят, който се появи в игра само 60 секунди по-рано, засече отлично подаване на Сусо и с едно докосване преодоля Бонефой.  

Милан – Дюделанж 5:2

Голмайстори: 1:0 Кутроне (21), 1:1 Щолц (39), 1:2 Турпел (49), 2:2 Стелвио (66-авт), 3:2 Чалханоглу (70), 4:2 Шнел (78-авт), 5:2 Борини (81)

Милан: Рейна, Калабрия, Шимич, Сапата, Лаксалт, Халилович (52-Сусо), Бакайоко, Бертолачи (58-Маури), Чалханоолу, Игуаин, Кутроне (80-Борини)

Дюделанж: Бонефой, Шнел, Стелвио (76-Покар), Премпех, Йорданов, Щолц (80-Кениа), Марк-Андре Крушка, Кутуриер, Мелис, Синани (87-Перес), Турпел

Милано, ст.: "Сан Сиро"
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)
Жълти картони: Сапата, Шимич (Милан); Щолц, Турпел, Мелис (Дюделанж)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gCB3_ZBXSes" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>