Милан победи Парма с 2:1 в двубой от 14-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Джузепе Меаца".

Футболистите на треньора Дженаро Гатузо успяха да стигнат до обрат, след като гостите поведоха в началото на второто полувреме, благодарение Роберто Инглезе. Голове на Партик Кутроне и Франк Кеси от дузпа донесоха успеха за "росонерите", които за втори път в рамките на няколко дни им се наложи да обръщат резултата. Това се случи и в четвъртък в Лига Европа, когато италианците изоставаха с 1:2 срещу Дюделанж, но в крайна сметка победиха с 5:2.

Така Милан изкачи до 4-ото място с актив от 25 точки, с 2 повече от Лацио, който по-късно днес гостува на Киево. Отборът на Парма пък е 6-и с 20 пункта и има реална опасност да се смъкне с една позиция надолу, ако Рома успее да победи Интер тази вечер.

Домакините започнаха силно срещата и още в първите секунди създадоха опасност пред вратата на Парма. Патрик Кутроне имаше добра възможност, стреляйки от далечно разстояние. Луиджи Сепе обаче внимаваше и спаси.

В 18-ата минута Давиде Калабрия отигра напредна и пусна остро подаване в наказателното поле. Кутроне обаче се размина с топката, която мина в опасна близост до вратата.

В 29-ата минута  Сусо се промъкна през защитата и отправи изстрел от границата на наказателното поле. Топката летеше към долния десен ъгъл, но беше отразена от Луиджи Сепе.

В 37-ата минута центрирана топка от пряк свободен удар намери в наказателното поле Рикардо Галиоло. Футболистът засече подаването с глава, но прати кълбото над напречната греда. Така първото полувреме приключи без отбелязани голове.

В началото на втората част гостите изравниха. Центриране от ъглов удар намери главата на Роберто Инглезе, който се извиси над всички и прати топката неспасяемо във вратата на Джанлуиджи Донарума. 

Само 5 минути по-късно Милан възстанови равенството. Рикоширала топка стигна до Партик Кутроне. Нападателят  успя да отиграе по прекрасен начин от воле и прати кълбото по диагонала към вратата - 1:1. 

В 68-ата минута Милан получи правото да изпълни дузпа. Съдията Джанпаоло Калварезе посочи бялата точка, след като се консултира със системата за видеоповторения, на която се видя, че има игра с ръка в наказателното поле. Франк Кеси се нагърби с отговорността и хладнокръвно отбеляза.

В 81-ата минута домакините пропуснаха да увеличат преднината си. Голмайсторът Кеси овладя топката и отправи удар от границата на наказателното поле, който обаче премина високо над напречната греда. Малко след то Кутрове пропиля добра възможност стреляйки по диагонала, но топката рикошира в крака на Якопони.

Милан - Парма 2:1

Голмайстори: Роберто Инглезе (50'), Партик Кутроне (55'), Франк Кеси (71') 

Милан: Донарума, Сапата, Абате, Родригес, Калабрия, Бакайоко, Маури (Борини 53'), Кеси, Сусо (Кастийехо 89'), Чалханоглу, Кутроне
Треньор: Дженаро Гатузо

Парма: Сепе, Алвеш, Гальоло, Якопони, Бастони, Бариля, Скоцарела (Щулац 79'), Граси (Чераволо 74'), Жервиньо (Чичирети 63'), Биабиани, Инглезе
Треньор: Роберто Д'Аверса 

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Джанпаоло Калварезе
Жълти картони: Борини, Кастийехо (Милан); Биабиани, Якопони (Парма)