Милан смаза от бой Аталанта в битката за Топ 4 на Италия и показа защо е гранд в Европа.

Два гола за "росонерите" заби новата звезда на отбора Кшищоф Пьонтек (45 и 61), един добави Хакан Чалханоолу (55). Точен за домакините от Бергамо бе Ремо Фрюлер (33).

С тази победа Милан събра 42 пункта и вече е само на една точка от третото място и Интер. "Нерадзурите" обаче са с мач по-малко. Аталанта остава на пета позиция с 38 точки.

Като цяло се получи страхотен мач, в който двата отбора предложиха най-доброто от футболната игра и зарадваха феновете.

Милан сътвори страхотен обрат, с който показа, че се намира в отлична форма и заслужено се утвърди в челото на класирането. Домакините от своя страна не си повярваха, че могат да вземат нещо от тази среща и логично загубиха.


Срещата започна вихрено и домакините можеха да вкарат още в началото, но в 5-ата минута удар с глава на Берат Джимсити мина над гредата. Отговорът на Милан бе положение пред Франк Кесие, но отново не се стигна до гол.

Последваха равностойни минути, в които двата отбора водеха свирепа битка в средата на терена. След половин час Аталанта успя да вкара.

Тогава Йосип Иличич развинти Рикардо Родригес, след което намери Фройлер, който преодоля Донарума за 1:0. Милан натисна и заслужено изравни в края на полувремето.

Рикардо Родригес центира в пеналта, където Кшищоф Пьонтек бе на точното място и опъна мрежата за 1:1.

Второто полувреме започна с нов гол за "росонерите". В 55-ата минута Хакан Чалханоолу направи страхотен удар от пеналта и вкара за 1:2.

Милан продължи да доминира и в 61-ата минута заби ново попадение. Тогава след ъглов удар головата машина на гостите Кшищоф Пьонтек направи 1:3.

Последваха силни минути за Аталанта, но последователно пропуснаха Йосип Иличич и Тимоти Кастане. До края не се случи нищо запомнящо се и Милан заслужено си взе победата и трите точки.

АТАЛАНТА - МИЛАН 1:3

Голмайстори:

1:0 Ремо Фрюлер (33)
1:1 Кшищоф Пьонтек (45+1)
1:2 Хакан Чалханоолу (55)
1:3 Кшищоф Пьонтек (61)