Милан успя да прекъсне негативната си серия от четири поредни шампионатни мача без победа и в крайна сметка взе дербито на кръга срещу Лацио на своя "Сан Сиро" с 1:0.

Това стана в среща от 32-ия кръг на Серия "А", а след успеха си "росонерите" са 4-и в класирането с 55 точки и са на 2 точки зад Интер, но "нерадзурите" са с мач по-малко.

Единственото попадение бе дело на Кеси от дузпа в 80-ата минута.

След загубата Лацио се отдалечи от топ 4 и заема 8-ото място с 49 пункта, но все пак запазва шансове макар и малки да гони четворката до края на сезона. 


Срещата започна със страхотен шанс за римските гости и в 3-ата минута Иммобиле бе на косъм да вкара, но ударът му от няколко метра бе отразен с вещина от Рейна.

„Росонерите” имаха сериозни проблеми в следващите минути и се наложи в 19-ата минута отново стражът на домакините да спасява отбора си, след като отрази и удар на Алберто от 20-ина метра.

Натискът на гостите продължи и Корея също пропусна отличен шанс, като от няколко метра прати топката в аут.

След първия половин час игра последваха и силни минути за домакините, като Сусо и Пьонтек се разминаха с голове.

При удара на поляка топката облиза страничната греда и той пропиля супер възможност да се разпише.

До почивката Стракоша трябваше да се намесва след опасен удар на Чалханоглу, а в самия край на полувремето удар на Иммобиле се отби в страничната греда на вратата, на Милан.

Второто полувреме започна лошо за гостите и Корея се контузи, като се наложи на неговото място да влиза Кайседо.

Двайсетина минути след подновяването на играта Рейна се намеси решаващо, след като спря излезлия сам срещу него Ромуло.

Калабриа и Романьоли се контузиха и бяха принудително заменени, което бе тежък удар за домакините.

Все пак обаче Милан стигна до добър шанс да поведе, но в 71-ата минута опасен удар на Пьонтек бе спасен от Стракоша.

Пет минути след това Ачерби игра с ръка в наказателното поле и се наложи да се намесва системата VAR, като реферът отмени решението си, което първоначално бе дал.

По-малко от две минути след това обаче той отново отсъди дузпа за Милан, този път за нарушение на Дормизи срещу Мусакио. Зад топката застана Кеси, който реализира, а до самия край нямаше повече голове, а пък от скамейката на гостите бе изгонен Симоне Индзаги заради бурни протести. 

МИЛАН – ЛАЦИО 1:0
1:0 Kеси 80 дузпа

Милан: Рейна, Мусакио, Родригес, Романьоли (68 – Сапата), Калабриа (67 – Лаксалт), Чалханоглу, Бакайоко, Кеси, Борини, Сусо, Пьонтек

Лацио: Стракоша, Ачерби, Бастос, Фелипе, Лейва, Лулич (75 – Дормизи), Ромуло, Алберто, Корея (48 – Кайсеро), Милинкович-Савич, Иммобиле