Милан удари с 3:2 СПАЛ, но остана на пето място в крайното класиране в Италия и е аут от Шампионската лига.

"Росонерите" взеха трите точки, но в същото време Интер победи Емполи, а Аталанта се справи със Сасуоло и така момчетата на Дженаро Гатузо не успяха да се доберат до заветната цел.

В Шампионската лига ще играят Ювентус, Наполи, Аталанта и Интер. Бъдещето на Гатузо в Милан пък е неясно и той най-вероятно ще бъде уволнен. 


Милан започна страхотно мача и можеше да вкара още в началото. В 4-ата минута Пьонтек се откъсна зад защитата на СПАЛ, но не успя да опъне мрежата, след като остана сам срещу Вивиано.

Малко по-късно с пропуск се отчете и Фабио Борини. Милан правеше каквото си пожелае на терена, но отново не можа да отбележи, този път чрез Чалханоглу, който стреля мощно от границата на пеналта.

Логичното се случи в 17-ата минута, когато "росонерите" заслужено вкараха. Кесие асистира на Чалханоглу, който опъна мрежата на СПАЛ за 0:1.

Любопитното след това попадение бе контузията на Донарума, който от радост травмира бедрото си и бе принудително заменен. Пет минути по-късно Милан заби нов гол.

Кесие залъга защитата на домакините, след което последва остър шут за 0:2. Домакините обаче се върнаха в мача в 28-ата минута след попадение на Викари с глава. До края на полувремето Милан доминира, но така и не успя да вкара трети гол.

Втората част започна с натиск на СПАЛ и домакините успяха да изравнят в 53-ата минута. Тогава Мохамед Фарес получи топката на дузпата и с глава простреля Рейна за 2:2. Уникален мач, а трибуните направо полудяха.

В следващите минути играчите на Милан можеха да инкасират и още едно попадение, но топката мина до лявата греда. В същото време Интер и Аталанта поведоха в мачовете си и така "росонерите" оставаха извън Топ 4 и мечтаната Шампионска лига.

В 64-ата минута се стигна до дузпа за Милан, която хладнокръвно бе реализирана от Кесие за 2:3. В следващите минути СПАЛ изравни играта и натисна гостите. До края не се случи нищо интересно, Милан си взе победата, но не успя да се класира в Топ 4 на Италия.