Милан записа първа победа за сезона, след като постигна домакински успех с 1:0 срещу отбора на Бреша пред 50 хиляди души на своя "Сан Сиро".

По този начин "росонерите" спечелиха първи точки в елита на Италия и след този мач отборът е 10-и в класирането с актив от 3 пункта, а от втория до десетия всички отбори са с еднакъв актив от точки. Лидерът Болоня е с 4 точки.

Бреша също има 3 пункта, но заема 9-ото място в класирането.

Единственото попадение в срещата бе дело на Хакан Чалханоглу, който се разписа в 12-ата минута и така донесе успеха на тима си. 


Специално за този мач наставникът на домакините Марко Джампаоло смени игровата схема и този път заложи на 4-3-2-1, а това на практика даде нужния резултат и отборът му взе първите си три точки за сезона.

Срещата започна активно за домакините и в 12-ата минута те стигнаха до попадение, след като Сусо центрира отлично на втората греда и Чалханоглу с глава откри головата си сметка и даде аванс на тима си.

Гостите можеха да стигнат до изравнително попадение само десетина минути по-късно, но в ситуацията Бизоли направи невероятен пропуск и от три метра прати топката над напречната греда. 

В 23-ата минута пък Андре Силва можеше да удвои аванса на Милан, но и той пропусна отличен шанс, след като от добра позиция прехвърли вратата на гостуващия тим.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът се запази непроменен. 

През второто полувреме полувреме като цяло почти нямаше ситуации пред двете врати през голяма част от него, но в последните минути имаше инфарктни моменти.

В 82-ата минута Кеси бе на косъм да удвои аванса на тима си, но някак си не успя да нацели вратата, а малко след това Пьонтек излезе сам срещу вратаря на гостите, но също не успя да стигне до попадение. 

Между 87-ата и 90-ата минута Кеси, Пакета и Пьонтек имаха страхотни шансове за гол, но и тримата изпуснаха и така резултатът остана минимална победа за Милан. 

Милан - Бреша 1:0
1:0 Чалханоглу 12

Милан: Донарума, Мусакио, Романьоли, Родригес, Калабрия, Чалханоглу (65 - Пакета), Бенасер, Кеси, Сусо, Кастийехо (81 - Борини), Силва (61 - Пьонтек)

Бреша: Йоронен, Кистана, Шанселор, Мартела (14 - Матейо), Сабели, Бизоли, Тонали, Десена, Спалек (76 - Тремолада), Донарума, Торегроса (46 - Айе)