Интер приключи сезона в шампионски стил. Нерадзурите разбиха 3:0 Торино у дома и завършиха годината с поредния си рекорд. Отборът на Манчини събра общо 97 точки. С това Интер подобри постижението на Торино от сезон 1946/47. Тогава великия тим на Торо събра общо 94 точки по системата с 3 точки за победа.

Срещу Торино головете вкараха Марко Матераци и Луис Фиго от дузпи и Майкон. Интер завърши сезона с цели 22 точки пред втория Рома, с 80 отбелязани гола в Серия А и 34 допуснати. За втори пореден сезон нерадзурите вкарват във всеки домакински мач от първенството.

След мача нерадзурите получиха трофея за спечелената от тях титла. Над 50 000 души дойдоха на "Сан Сиро", за да празнуват с отбора. Най-емоционален бе мачът за Луис Фиго. Това бе последната му среща с екипа на Интер.

"Трудно е да си тръгна, защото тук получих страхотна подкрепа и обич от хората. Интер остава в моето сърце. Дали аз ще съм в тима или не, ясно е, че нерадзурите винаги са фаворити", заяви португалецът, който отива да играе в Катар.